Κοινωνικό Μέρισμα: Επίδομα 400 ευρώ σε ανέργους – Ποιοι θα το λάβουν

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 138

Θα χορηγηθεί και φέτος το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, μέσω του κοινωνικού μερίσματος σε χιλιάδες δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η καταβολή του επιδόματος «κλείδωσε» και θα συμπεριληφθεί στο κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης.

Το ύψος του έκτακτου επιδόματος που πέρσι ήταν 400 ευρώ φαίνεται ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και το 2018 για κάθε άνεργο.

Το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, αφορά ανέργους  ηλικίας 18 έως 24 ετών που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του εφάπαξ επιδόματος θα είναι ο άνεργος να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ από μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή η οποία θα καθοριστεί και θα πρέπει να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως και την ημέρα χορήγησης.

Το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλουν κάποια αίτηση, αλλά θα πρέπει να επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ειδικά μισθολόγια: Θέμα ωρών η έκδοση Κ.Υ.Α για την καταβολή των αναδρομικών
Προηγούμενο άρθρο
Θέση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Μενού