Διαγραφή χρεών προς τα Ταμεία με τρεις κινήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 197

Τρία βήματα περιλαμβάνει η διαδικασία για τη διαγραφή παλαιών οφειλών στα Ταμεία λόγω εύλογης αμφιβολίας. Μετά τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, ο ΕΦΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες:

1. Για τη διαγραφή των οφειλών απαιτείται υποβολή αίτησης από τους ασφαλισμένους. Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.efka.gov.gr και της σχετικής πλατφόρμας που έχει αναρτηθεί γι’αυτό.
2. Μετά την υποβολή της αίτησης εκδίδεται απόφαση διαγραφής οφειλών από την αρμόδια υπηρεσία ΕΦΚΑ, εφόσον πληρούνται οι κατά περίπτωση προϋποθέσεις.
3. Παράλληλα, αναστέλλεται η εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εισφορών από το ΚΕΑΟ κατά το χρονικό διάστημα από την υποβολή της αίτησης έως την έκδοση της απόφασης της αρμόδιας υπηρεσίας ΕΦΚΑ, οπότε διαγράφεται η οφειλή. Το αίτημα για τη διαγραγή μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε.

Δυνατότητα διαγραφής παρέχεται για οφειλές έως 31/12/2016, βεβαιωμένες ή μη. Το αίτημα επιφέρει διακοπή της υποχρεωτικής ασφάλισης και στη συνέχεια διαγραφή του αντίστοιχου χρόνου. Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, η οφειλή διαγράφεται για το σύνολο του παράλληλου χρόνου, χωρίς δυνατότητα επιλογής μέρους αυτής. Εισφορές που έχουν καταβληθεί, δεν επιστρέφονται.

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προκήρυξη για 152 μόνιμους στα ΚΕΠ – Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις
Προηγούμενο άρθρο
Δημόσιο-ΟΤΑ: Αυξάνεται η άδεια εξετάσεων -Αλλαγές σε θέματα σπουδών & επιμόρφωσης (ν/σ)
Μενού