Εφορία: Ξεχωριστό εκκαθαριστικό για τους συζύγους – Τι προβλέπει το νέο έντυπο Ε1

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 177

Ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα θα λάβουν φέτος από την εφορία οι σύζυγοι, ενώ παραμένουν σε ισχύ οι τρεις διμηνιαίες δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος.

Το τοπίο σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τον τρόπο συμπλήρωσης της δήλωσης καθώς και την καταβολή των δόσεων ξεκαθαρίζει η απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΕΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή με την οποία ορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο του βασικού εντύπου Ε1.

Με την απόφαση διευκρινίζεται ότι ακόμη και για τις περιπτώσεις κοινής δήλωσης των συζύγων διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου, ενώ στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Σε ότι αφορά την εξόφληση του φόρου εισοδήματος, ορίζεται ότι η καταβολή του φόρου γίνεται σε 3 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

 

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με το νέο έντυπο Ε1

 

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις 256 ατόμων σε Δήμους και Περιφέρειες (λίστα)
Προηγούμενο άρθρο
Πότε θα πληρωθεί το ΚΕΑ Φεβρουαρίου -«Κόπηκαν» δικαιούχοι
Μενού