Πάνω από 6 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν σε φόρους τα νοικοκυριά – Όλες οι υποχρεώσεις έως το τέλος της χρονιάς

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 191

Ασήκωτος είναι και φέτος ο λογαριασμός των φόρων που καλούνται να πληρώσουν 6,2 εκατ. φορολογούμενοι μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Παρά τις μειώσεις των φόρων στα ακίνητα, το συνολικό ποσό της φορο-λυπητερής που θα βγει από τις τσέπες των υπόχρεων και θα καταλήξει στα ταμεία του κράτους θα φτάσει στα 6,4 δισ. ευρώ.

Τα ραβασάκια από την εφορία θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Οι πληρωμές θα αρχίσουν με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που θα πρέπει να εξοφλήσουν οι υπόχρεοι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιουλίου. Μαζί με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, πάνω από 1 εκατ. επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να καταβάλουν έως την τελευταία ημέρα του Ιουλίου τον ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Σειρά θα πάρουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Τα ραβασάκια θα ανέβουν τέλος Αυγούστου στους προσωπικούς λογαριασμούς στο Taxisnet. Την πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις οι υπόχρεοι έχουν περιθώριο να την εξοφλήσουν έως τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως 31 Ιανουαρίου 2020. Ο χορός με τις μετεκλογικές πληρωμές θα κλείσει με τα τέλη κυκλοφορίας που θα σταλούν τέλη Νοεμβρίου σε όλους τους ιδιοκτήτες των ΙΧ αυτοκινήτων.
Πηγή: enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα πέντε μυστικά των συντάξεων – Όλα τα “κλειδιά” για τον επανυπολογισμό τους
Προηγούμενο άρθρο
Νέες αυξημένες συντάξεις χηρείας – Πότε θα καταβληθούν (παραδείγματα)
Μενού