Eπίδομα τοκετού 2.000 ευρώ – Ποιοι θα εξαιρούνται

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 162

Την σκέψη της κυβέρνησης να εξαιρούνται οι οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα από το επίδομα τοκετού των 2000 ευρώ εξέφρασε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Open TV Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» η κυρία Μιχαηλίδου είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα. Έτσι, αν αυτή η εξαίρεση μας δώσει την ελευθερία να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσουμε να το κάνουμε». Το επίδομα τοκετού θα δίνεται από το 2020. Όπως εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε οι διαδικασίες να γίνονται αυτόματα και τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους».

H υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα στα όρια της απόλυτης φτώχειας και σημείωσε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί. Προσέθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πήρε ΦΕΚ ο νόμος για τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών στην εφορία – Τι προβλέπει
Προηγούμενο άρθρο
7 άτομα με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μενού