Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του Δωρόσημου – Ποιους αφορά

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 184

Την Τρίτη, 6 Αυγούστου θα καταβληθεί αποκλειστικά μέσω τραπεζών το δωρόσημο του τρέχοντος μήνα στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ σε έγγραφο του.

Σύμφωνα με τον Φορέα, η πληρωμή θα αφορά μόνο στους οικοδόμους που έχουν ήδη γνωστοποιήσει στο Τμήμα Μητρώου των υποκαταστημάτων Μισθωτών ΕΦΚΑ τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Επιπλέον επισημαίνεται πως για τις περιπτώσεις των οικοδόμων των οποίων η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών απορρίφθηκε από τις τράπεζες για οποιονδήποτε λόγο (π.χ., κλειστός – ανύπαρκτος λογαριασμός), πρόκειται να αναρτηθούν οι σχετικές καταστάσεις στο Intranet τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την ημερομηνία έναρξης πληρωμής δωρόσημου, λόγω απαραίτητης επεξεργασίας δεδομένων. Οι καταστάσεις αυτές πλέον έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και η πληρωμή των αναφερόμενων σε αυτές εργατοτεχνιτών οικοδόμων θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη πληρωμή δωρόσημου (Δωρόσημο Χριστουγέννων 2019), εφόσον ο ασφαλισμένος γνωστοποιήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό με τη συνήθη διαδικασία.

Τέλος σημειώνεται ότι, για την καταβολή δωροσήμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε νέος λογαριασμός καταθέσεων, είτε οποιοσδήποτε υπάρχων σε μία από τις Τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα αρκεί να είστε εσείς ο πρώτος δικαιούχος.

Κατά την μετάβασή σας στην Τράπεζα για «άνοιγμα» νέου τραπεζικού λογαριασμού θα πρέπει να προσκομίσετε :-Την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας

-Τον Α.Φ.Μ. σας (από εκκαθαριστικό της εφορίας ή οποιοδήποτε άλλο παραστατικό)

-Λογαριασμό ΔΕΚΟ (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ)

-Το παρόν έντυπο, προκειμένου να μην απαιτηθεί ελάχιστη κατάθεση ποσού για το «άνοιγμα» του λογαριασμού

Πηγή: enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
111 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Κύπρο
Προηγούμενο άρθρο
Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι αιτήσεις για το “Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ” – Οι ημερομηνίες ανά Περιφέρεια
Μενού