Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Προστασία για τα στελέχη που διαγράφουν κεφάλαιο οφειλής

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 199

Μέσα στο μήνα θα γίνουν αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Προστασία Κύριας Κατοικίας – 120 Δόσεις προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Νομικών και Φυσικών Προσώπων».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΘ, ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα ανακοινωθούν αλλαγές που θα αφορούν στη βελτίωση και απλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας, καθώς και στην παροχή προστασίας των στελεχών τραπεζών και δημοσίου σε περιπτώσεις που προκύπτει διαγραφή κεφαλαίου οφειλής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης έκανε αναφορά στην πρόσφατη απλοποίηση των διαδικασιών για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Σημειώνεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση αίρεται η υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού βαρών από τα υποθηκοφυλακεία κατά την αίτηση προστασίας από τους ενδιαφερομένους. Έτσι μειώνεται το γραφειοκρατικό κόστος και δημιουργούνται συνθήκες επιτάχυνσης της αξιολόγησης των εκκρεμών αιτήσεων των ευάλωτων νοικοκυριών”.

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
41 Eρευνητές στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων
Μενού