Πληρωμές με κάρτες – Τι αλλάζει

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 411
Από το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου του 2019 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός της ΕΕ που θα προβλέπει πιο ισχυρά μέτρα ασφαλείας για τις συναλλαγές με κάρτες, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Αναλυτικά, τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται θα τεθούν σε ισχύ για τις παρακάτω συναλλαγές:

  • Ανέπαφες πληρωμές με κάρτα σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών των εμπόρων (POS). Θα απαιτείται από τον κάτοχο της κάρτας η χρήση του κωδικού (ΡΙΝ) για την ολοκλήρωση και των ανέπαφων συναλλαγών του, όταν αυτές υπερβαίνουν τα 150 ευρώ.
  • Μεμονωμένες πληρωμές σε περιβάλλον «ηλεκτρονικού εμπορίου» (e-commerce). Θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου κάρτας, για τις ανάγκες της κάθε συναλλαγής του. Προς τον σκοπό αυτόν ο αποδέκτης των συναλλαγών με κάρτα (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ.) θα πρέπει να συνεργαστεί εγκαίρως με τις επιχειρήσεις-πελάτες του για τη χωρίς καθυστέρηση προσαρμογή των συστημάτων του στο νέο περιβάλλον ισχυρής ταυτοποίησης.
  • Πάγιες εντολές (περιοδικές πληρωμές κατόπιν εξουσιοδότησης του πελάτη σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπόρων). Θα πρέπει και στην περίπτωση αυτή η επιχείρηση που αποδέχεται στην πλατφόρμα της περιοδικές πληρωμές με κάρτα πληρωμών να εξασφαλίζει την ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της και της συναλλαγής του.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίων Πασχόντων
Προηγούμενο άρθρο
200 ευρώ το μήνα από τον ΟΑΕΔ για ένα χρόνο
Μενού