Μπόνους σύνταξης μετά τα 30 χρόνια εργασίας: Όλες οι λεπτομέρειες – Τι φέρνει το νέο ασφαλιστικό

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 179

“Μπόνους” σε όσους ασφαλισμένους έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας μέσω της αύξησης των ποσοστών αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων κατά 8% -10% φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Εργασίας, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ είναι οριστικό ότι θα αυξηθούν οι σημερινοί συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου κατά 8% -10% μετά τα 30 έτη ασφάλισης , όπου και παρατηρούνται οι μεγαλύτερες μειώσεις συντάξεων ανεξαρτήτως μισθού σε σχέση με τα ποσά συντάξεων πριν από τον νόμο 4387/2016. Η αύξηση θα είναι κλιμακωτή όσο αυξάνονται τα συντάξιμα έτη.

Στο τραπέζι βρίσκεται και η αύξηση της εθνικής σύνταξης, πάντα για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο που θα επιλεγεί, θα βασιστεί σε οικονομική μελέτη από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή η οποία θα αποτυπώνει τα βασικά σενάρια με τους νέους συντελεστές και τις επιπτώσεις (δαπάνη) που προκαλούν στο ασφαλιστικό σύστημα.

Οι νέες κύριες συντάξεις θα έχουν αφετηρία την 4η Οκτωβρίου 2019 και θα αποδοθούν αναδρομικά όταν ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 

Πηγή: enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης
Προηγούμενο άρθρο
Συντάξεις και Επιδόματα: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών
Μενού