Νέο κονδύλι για επίδομα θέρμανσης και 13η σύνταξη

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 226

Το ενδεχόμενο να διατεθεί κι ένα δεύτερο ποσό επιδόματος θέρμανσης από το νέο έτος άφησε ανοικτό ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα διατηρηθεί η 13η σύνταξη που δόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με άρθρο του workenter.gr:

Αυτήν την εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση για νέα διανομή στο κοινωνικό μέρισμα μέσω του υπερπλεονάσματος (το ύψος του θα προκύψει αφού από το ποσό των 436 εκατ. ευρώ αφαιρεθεί ένα κονδύλι για αποθεματικό και 150- 200 εκατ. ευρώ για τις ΥΚΩ της ΔΕΗ).

Η διανομή θα αφορά σε συγκεκριμένες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα είναι άπαξ και όχι μόνιμου χαρακτήρα μέτρο, και ουσιαστικά θα είναι με χρήματα στο χέρι.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Επίδομα θέρμανσης

Παράλληλα, ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διατεθεί τον Ιανουάριο ένα επιπλέον ποσό για το επίδομα θέρμανσης:

«Η καταληκτική ημερομηνία είναι στο τέλος του έτους, αλλά θα δούμε τον Ιανουάριο πώς θα είναι η κατάσταση των νοικοκυριών και θα επαναξιολογήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατίθεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή, θα υπάρχουν και πρόσθετες διατάξεις για τις παροχές σε είδος, για την απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης για όλους τους ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 80%.

13η σύνταξη

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε παράλληλα, ότι «η 13η σύνταξη θα διατηρηθεί. Τα 800 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουν».

Τέλος, ανέφερε ότι τον ερχόμενο Μάιο που θα είναι έτοιμη η άσκηση για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τις ζώνες, θα υπάρξει καθαρή εικόνα για τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει, για την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: workenter.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προκηρύξεις Υποτροφιών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό
Προηγούμενο άρθρο
Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα (ημερομηνίες)
Μενού