Κοινωνικό μέρισμα – αιτήσεις: Ποιοι θα πάρουν πρώτοι τα χρήματα (ημερομηνίες)

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 161

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr και θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβληθεί στους δικαιούχους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί το μέρισμα είναι τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, αλλά και οι δύο γονείς του νοικοκυριού να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Ακόμη, για να λάβει κάποιος από τους προαναφερόμενους δικαιούχους το μέρισμα θα πρέπει το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. Αν τις υπερβαίνει τότε αυτόματα θα αποκλείεται από την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την εισοδηματική ενίσχυση των 700 ευρώ θα είναι αντίστοιχα απλή με την περσινή αλλά έχει κάποιες «διαδρομές» που κρίνουν την ταχύτερη καταβολή

Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος (όσο πιο νωρίς), από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Θα πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας. Στις «διασταυρώσεις» λοιπόν κρίνεται η μεγάλη «παγίδα» των καθυστερήσεων.

Αν είστε όμως προετοιμασμένοι για όλα τα προαναφερόμενα βήματα και διαθέτετε τις προϋποθέσεις, θα εμφανιστεί η πληροφορία «είστε επιλέξιμος για το μέρισμα των 700 ευρώ». Έτσι θα μπείτε «ψηλά» στη λίστα των πρώτων πληρωμών.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
67 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Κύπρο
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 343 ατόμων σε νοσοκομεία της χώρας
Μενού