Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ενστάσεις μετά τις αντιδράσεις για απόρριψη αιτήσεων

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 160

Σήμερα, Πέμπτη θα ανοίξει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, με αφορμή την απόρριψη πολλών αιτήσεων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του, για την διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει συμπληρωματική σελίδα δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αφορούν κυρίως σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) που ενώ είχαν δηλωθεί ως εξαρτώµενα µέλη νοικοκυριού, έκαναν τα ίδια αίτηση για το κοινωνικό µέρισµα, χρησιµοποιώντας τον δικό τους ΑΦΜ καθώς υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, µε αποτέλεσµα το σύστηµα να τους «κόβει».

Άλλη κατηγορία παραπονούµενων για το κοινωνικό µέρισµα είναι µακροχρόνια ή βραχυχρόνια άνεργοι, µε συνολικό εισόδηµα κάτω από 15.000 ευρώ –όπως δηλαδή ορίζει η ΚΥΑ–, οι οποίοι είναι νέοι γονείς, δηλαδή απέκτησαν παιδί εντός του 2019 και απορρίπτονται οι αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως την Τετάρτη το απόγευμα είχαν υποβληθεί πάνω από 1,3 εκατ. αιτήσεις. Από αυτούς είναι δικαιούχοι 180.382, δεν είναι δικαιούχοι 1.121.338, ακύρωσαν το αίτημα 299».

Πηγή: enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΕΓΔΙΧ: Τελευταία ευκαιρία για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Προηγούμενο άρθρο
178 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα
Μενού