Δημόσιο: Ποιοι δικαιούνται αύξηση μισθολογικού κλιμάκιου (εγκύκλιος)

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 215

Οδηγίες αναφορικά με την ορθολογική μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων κατόχων μεταπτυχιακού πτυχίου, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά από σωρεία ερωτημάτων διαφόρων φορέων, αναφορικά με το εν λόγω θέμα και κατόπιν επανεξέτασης όλων των ζητημάτων που άπτονται της μισθολογικής κατάταξης και εξέλιξης του εν θέματι προσωπικού.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος Σκυλακάκη οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθούνται κατά δύο (Μισθολογικά Κλιμάκια (Μ.Κ) στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι (6) Μ.Κ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, η κατάταξη στα προωθημένα Μ.Κ., των υπαλλήλων που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των εν λόγω τίτλων είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου, όπως προκύπτει από την προκήρυξη της θέσης κατά την πλήρωση ή την περιγραφή της θέσης εργασίας από τον Οργανισμό της Υπηρεσίας.

Για τη συνδρομή της προϋπόθεσης αυτής θα πρέπει να αποφαίνεται το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή το αρμόδιο προς διορισμό όργανο στην περίπτωση απουσίας υπηρεσιακού συμβουλίου. Οι ενστάσεις που υποβάλλονται κατά των αποφάσεων που απορρίπτουν τη συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων εξετάζονται από ειδική τριμελή επιτροπή, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (νυν Υπουργός Εσωτερικών) για τριετή θητεία και αποτελείται από μέλη του Α.Σ.Ε.Π. που προτείνονται από τον Πρόεδρό του. Με όμοια απόφαση ρυθμίζεται κάθε θέμα σχετικό με τη λειτουργία της Επιτροπής.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
3 Ακσδημαϊκοί Υπότροφοι στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Προηγούμενο άρθρο
Αναδρομικά από 280 έως 800 ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι
Μενού