Επίδομα ενοικίου 2020: Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 134

Νέα αίτηση έως τις 31/01/2020 θα πρέπει να κάνουν για το επίδομα ενοικίου όσοι συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα στους δικαιούχους

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, λήξη άδειας διαμονής, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν.

Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 01/01/2020. Για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 31/01/2020.

Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην αίτηση, μπορούν εντός του Ιανουαρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 2.000 ανέργων σε Δημόσιο & ΟΤΑ
Προηγούμενο άρθρο
17 θέσεις εργασίας σ΄ Εκπαιδευτικούς Φορείς στο Εξωτερικό
Μενού