«Τρέχει» επιδότηση από 400 έως 3.000 ευρώ για εγκατάσταση φυσικού αερίου

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 150

Επιδοτήσεις από 400 έως 3000 ευρώ παρέχει το νέο πρόγραμμα της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής για την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες και την τοποθέτηση εγκατάστασης φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα «τρέχει» ήδη από την περασμένη Παρασκευή και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Αναλυτικά, το ποσό της επιδότησης είναι 400 ευρώ για αυτόνομη θέρμανση σε μεμονωμένο διαμέρισμα ή μονοκατοικία και κλιμακώνεται από 550 έως 3.000 ευρώ για κεντρικές θερμάνσεις σε πολυκατοικίες, ανάλογα με το μέγεθος. Το μέγιστο ποσό της επιδότησης των 3.000 ευρώ αφορά λέβητες ισχύος άνω των 200.000 kcal/ώρα.

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες που αφορούν τις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου, σε κτίρια που είναι ενεργά, δηλαδή κατοικούνται (προς απόδειξη πρέπει να προσκομίζεται πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος). Διευκρινίζεται ακόμη ότι:

-Η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται με την υποβολή προς την ΕΔΑ Αττικής των δικαιολογητικών ένταξης στο πρόγραμμα.

-Η επιδότηση ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου ή επί προγραμματισμένου προς κατασκευή δικτύου για το 2020 και εφόσον η ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου πραγματοποιηθεί εντός τριών μηνών από την ημερομηνία τοποθέτησης του μετρητή.

Ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής (ο ιδιοκτήτης στην περίπτωση μεμονωμένου διαμερίσματος ή μονοκατοικίας, ο διαχειριστής στην περίπτωση πολυκατοικίας) υπογράφει τη σύμβαση σύνδεσης φυσικού αερίου με την ΕΔΑ Αττικής καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη σύνδεσης (εφόσον αυτά απαιτούνται) σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες της Εταιρείας.

Ταυτόχρονα με την κατάθεση των δικαιολογητικών σύμβασης σύνδεσης ο καταναλωτής καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά α’ φάσης επιδότησης, με τα οποία δηλώνει στην ΕΔΑ Αττικής ότι επιθυμεί να ενταχθεί στην επιδότηση.

Η ΕΔΑ Αττικής προχωρά στον έλεγχο των δικαιολογητικών Α’ φάσης, ενημερώνει για τυχόν ελλείψεις ή λάθη τον καταναλωτή ή τον εξουσιοδοτημένο από αυτόν για τη διαχείριση της σύμβασης σύνδεσης, και καταγράφει τη σειρά προτεραιότητας ένταξης στο πρόγραμμα.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, η ΕΔΑ Αττικής προβαίνει στην κατασκευή του σημείου παροχής και στην τοποθέτηση του μετρητή της εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Στη συνέχεια ο ανάδοχος εγκαταστάτης, που έχει επιλέξει ο καταναλωτής για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης, καταθέτει τη μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης για θεώρηση και έγκριση στην ΕΔΑ Αττικής.

Ο καταναλωτής ή ο ανάδοχος εγκαταστάτης υποβάλλει στην ΕΔΑ Αττικής τα δικαιολογητικά β’ φάσης.

Η ΕΔΑ Αττικής διεξάγει τους σχετικούς ελέγχους των παραπάνω δικαιολογητικών και αποδίδει το επιδοτούμενο ποσό προς τον ανάδοχο εγκαταστάτη, εφόσον πληρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποπληρωμή του ποσού επιδότησης προς τον ανάδοχο εγκαταστάτη από την ΕΔΑ Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες για πίνακες, δικαιολογητικά στο edaattikis.gr

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Χρέη στην εφορία: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 24-48 δόσεων
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων έως 39 ετών
Μενού