Έκτακτες ενισχύσεις στην Υγεία λόγω κορωνοϊού – Η κατανομή των χρημάτων (ΦΕΚ)

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 141

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα πλαίσια των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας αποφάσισαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη επειγουσών αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, αγοράς υλικών και μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, με το ποσό των εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (75.500.000 €), από τον Κρατικό Προϋπολογισμό κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο πέμπτο της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (Α΄ 42).

Το ανωτέρω ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα κατανεμηθεί στους επιμέρους φορείς υλοποίησης αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, με απόφαση του οικείου Υπουργού και ως ακολούθως:

Ποσό δέκα πέντε εκατομμυρίων ευρώ (15.000.000€) για την αγορά ατομικών ειδών προστασίας από τον COVΙD-19. Ποσό εννέα εκατομμυρίων ευρώ (9.000.000€) για την προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ. Ποσό δεκατεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ (14.000.000€) για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των επιπλέον κλινών ΜΕΘ. Ποσό είκοσι έξι εκατομμυρίων ευρώ (26.000.000€) για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την γενικότερη ενίσχυση των Νοσοκομείων. Ποσό δέκα εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000€) για αποζημίωση πρόσθετης απασχόλησης του επιπλέον προσωπικού των Νοσοκομείων (εφημερίες – υπερωρίες). Ποσό ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00€) για ανταλλακτικά, συντηρήσεις και επισκευές μέσων ξηράς. Η κατά τα ανωτέρω έκτακτη οικονομική ενίσχυση δεν περιλαμβάνει το κόστος φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων, επίταξης κινητών και ακινήτων και λοιπών δαπανών που πιθανόν να προκύψουν.

ΦΕΚ1

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ζήτηση σε φορείς του Δημοσίου (προκηρύξεις)
Προηγούμενο άρθρο
Κορωνοϊός: Εγκρίθηκαν 1.100 προσλήψεις σε νοσοκομεία (πίνακες)
Μενού