Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 146

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ για 155.000 μακροχρόνια ανέργους. Ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι;

Ως μακροχρόνια άνεργοι-δικαιούχοι θεωρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας.

Σημειώνεται, ότι ο άνεργος υποχρεούται να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίας επιδότησής του, προκειμένου να υποβάλει αίτηση και να αξιώσει απαίτηση για τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργου, μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.

Με δεδομένο ότι οι μακροχρόνιοι άνεργοι, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ,  αγγίζουν τις 470.000, πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι θα οριστούν κριτήρια επιλογής, όπως το χρόνος που βρίσκεται εκτός εργασίας.

Τα μέτρα στήριξης των ανέργων θα αποσαφηνιστούν με σχετικές υπουργικές αποφάσεις και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα περιλαμβάνουν όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες – να ανοίξει τις επόμενες ημέρες ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι μακροχρόνια άνεργοι – δικαιούχοι των 400 ευρώ θα δηλώνουν τον ισχύοντα IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού ώστε να λάβουν εκεί τα 400 ευρώ που δικαιούνται.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δικαιούχοι του νέου επιδόματος των 400 ευρώ θα είναι όσοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή συμπλήρωσαν 12μηνο και πλέον στα μητρώα του ΟΑΕΔ από 1η Απριλίου 2019 και μετά. Επιδοτούνται δηλαδή οι «νέοι» μακροχρόνια άνεργοι.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αύριο τo πρώτο «κύμα» πληρωμών των 800 ευρώ – Ποιοι θα πάρουν πρώτοι τα χρήματα
Προηγούμενο άρθρο
Δήμος Αθηναίων: Αορίστου χρόνου 147 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι (απόφαση)
Μενού