Έρχεται ο ενιαίος «Προσωπικός Αριθμός» -Τέλος ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμός ταυτότητας

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 229

Αλλάζουν όλα όσον αφορά τους αριθμούς οι οποίοι χαρακτηρίζουν τη ζωή μας και τις επαφές μας με το κράτος και τις υπηρεσίες του. Για τον νέο ενιαίο αριθμό που θα χρησιμοποιούμε ως πολίτες και που θα αποκαλείται προσωπικός αριθμός μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΣΚΑΙ.

«Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Αλλά «Π.Α», «Προσωπικός Aριθμός», ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α αλλά και ΑΜΚ.Α μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός » ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι πλέον στην ταυτότητα θα αναγράφεται μόνος αυτό ο Προσωπικός Αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού ο οποίος θα είναι κάτι σαν check σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα όπως διευκρίνισε ο ίδιος. Το σύστημα αυτό πιθανότατα να είναι έτοιμο το 2022.

Σχετικά με το πώς θα μοιάζει η ταυτότητα ο υπουργός ανέφερε πως θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης και θα έχει έγχρωμη φωτογραφία.

Παράλληλα, μίλησε και για μια δεύτερη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά τα οπτικοακουστικά. Όπως ο ίδιος τόνισε, υπάρχει ένα κίνητρο που αφορά τις παραγωγές στην χώρα μας το οποίο θα βελτιωθεί από το 35% στο 40% και αφορά την χρηματοδότηση επιλέξιμων δαπανών, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει απλοποίηση της γραφειοκρατίας και σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού θα γίνει προσπάθεια απλοποίησης της γραφειοκρατίας των ίδιων των παραγωγών. Ο ίδιος διευκρίνισε πως αυτό θα αφορά και ελληνικές παραγωγές.

Ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων

Αναφορικά με το αν θα γίνουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων ηλεκτρονικά ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι: «Θα ψηφιοποιήσουμε το φάκελο δηλαδή τα χαρτιά που χρειάζονται και αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα που θα γίνει το επόμενο διάστημα, όπως και τη μη οφειλή ΤΑΠ και αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι αλλά για να ψηφιοποιηθεί όλο χρειάζεσαι ακόμα μεγαλύτερες εγγυήσεις ασφαλείας».

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δάνεια 7 δισ. ευρώ με εξπρές εκταμιεύσεις – Αναλυτικά η διαδικασία, τα μυστικά και οι… παγίδες
Προηγούμενο άρθρο
Αδεια ειδικού σκοπού: Βήμα – βήμα πώς πρέπει να δηλωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου
Μενού