«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τα δυο καινούργια κίνητρα – Επιδότηση έως 85%

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 362

Ηγενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ανέλυσε το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και τι αυτό θα καλύπτει, στο OPEN TV. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση μέχρι 85% του κόστους των επενδύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες και μέχρι 50.000 ευρώ ανά σπίτι.

Ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στα 850.000.000 ευρώ, ενώ προβλέπει την ένταξη μονοκατοικιών και πολυκατοικιών με απλοποιημένο σύστημα. Οι αιτήσεις ανά περιφέρεια θα υποβάλλονται σταδιακά από 2 Νοεμβρίου. Αναμένεται να ακολουθήσουν για επιχειρήσεις και κτίρια του Δημοσίου.

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα θεσπίζονται δυο καινούργια κίνητραΤο πρώτο είναι λόγω κορονοϊού και πρόκειται για ένα «έξτρα» ένα 10% που θα δίνεται σε όσους κάνουν αίτηση το 2020-21. Το δεύτερο κίνητρο είναι το «ενεργειακό premium». Σε αυτή τη περίπτωση ακόμα ένα 10% επιδότησης θα δίνεται εάν το ακίνητο ανήκει στην χαμηλότερη κατηγορία ενεργειακής κλάσης, που αφορά κυρίως τα παλιά σπίτια.

Για οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα 10.000 ευρώ), το βασικό ποσοστό επιδότησης είναι 60%. Αν προστεθεί και το 20% των δυο νέων κινήτρων τότε μιλάμε για μια συνολική επιδότησης που φτάνει έως το 85%.

 

Πηγή:ethnos.gr

Μενού