Κορωνοϊός: Ποια μέτρα συζητά η κυβέρνηση σε ενδεχόμενο επιδείνωσης

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 295

Σαφείς κατευθύνσεις δόθηκαν από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους προς την αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 19/8 για να εξετάσει μια θεμάτων και τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή 21/8.

Oι παρεμβάσεις που θα συζητηθούν την Τετάρτη 19/8 είναι οι εξής:

–  Αξιολόγηση μέτρων προηγούμενων ημερών με βάση την πορεία των κρουσμάτων και τα επιδημιολογικά δεδομένα για να δουν αν αυτά έχουν αποδώσει
–  Αν θα γίνει η χρήση μάσκας υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους
–  Τηλεργασία – Πόσοι κλαδοι μπορούν να συνεχίσουν με αυτό
–  Στοχευμένα τεστ (ηλικιακές ομάδες – περιοχές)
–   Τοπικά λοκντάουν
–  Μέτρα τύπου «Πόρου» σε μεγάλα αστικά κέντρα αν υπάρχει εξάπλωση του κορωνοιου

Σημειώνεται ότι σήμερα σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα Δευτέρα, και τουλάχιστον μέχρι τις 24 Αυγούστου, η νέα δέσμη μέτρων που αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή και ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα νέα μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, που, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται σε έξαρση. Τα τριψήφια νούμερα κρουσμάτων των τελευταίων ημερών χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου στην επιτροπή των ειδικών που παρακολουθούν την πορεία του κορωνοϊού. Πολύ περισσότερο δε, καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νέες ηλικίες και ειδικά σε άτομα που επιστρέφουν στις εστίες τους από τουριστικούς προορισμούς.

Το σημείο «κλειδί» για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας, είναι η χρήση μάσκας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μενού