Ενίσχυση σε ΜμΕ: Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. ευρώ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 194

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στη 1 μ.μ. το ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των πληττόμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από τη κρίση του Covid, στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020). Παράλληλα, επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 6 Νοεμβρίου του 2020 στις 3 μ.μ. στο www.ependyseis.gr/mis για την ένταξη τους στο πρόγραμμα το ύψος της ενίσχυσης του οποίου θα είναι από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ. Με αφορμή την ενεργοποίηση του προγράμματος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρει τα εξής:
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής, στην παρούσα χρονική συγκυρία, όπου γενικά οι επιχειρήσεις και ειδικότερα οι μικρομεσαίες δοκιμάζονται σκληρά από το οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ελέω της πανδημίας, παρέχει ρευστότητα μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες των εισοδημάτων. Η συγκεκριμένη δράση, όπως και το πρόγραμμα 9,2 εκατ. ευρώ ενίσχυσης των επιχειρήσεων με έδρα τον Δήμο Πειραιά για όλες τις δαπάνες αντιμετώπισης της πανδημίας, που εκπονείται μέσω της ΟΧΕ, δίνουν μια σημαντική ελπίδα στήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση».
Υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ ότι οι πόροι του προγράμματος θα απευθύνονται στοχευμένα, στις πληττόμενες, από τη ραγδαία μείωση του τζίρου, επιχειρήσεις της Αττικής και το σύνολο των δράσεων, όπως αυτό της «μη επιστρεπτέας επιχορήγησης» που υλοποιείται από την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνει μια σημαντική ελπίδα και ώθηση για την επόμενη μέρα της επιχειρηματικότητας.

 

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οι 83 κλάδοι στους οποίους επιτρέπεται η μείωση ενοικίου
Προηγούμενο άρθρο
Τηλεργασία: “Μένουν Ελλάδα” μέχρι να περάσει η πανδημία στελέχη ευρωπαϊκών εταιρειών
Μενού