ΑΣΕΠ: 8.051 προσλήψεις το 2021 -Πού θα γίνουν -Τι αλλάζει

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 181

Στις 8.051 θα φτάσουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο το 2021 με βάση τον κανόνα 1 προς 1. Αυτό προκύπτει από σημερινή ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στην ΑΔΕΔΥ. Από τους 8.051 οι 2.600 θα είναι στην υγεία εκ των οποίων οι 1.100 γιατροί. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, για την υγεία τρέχουν δυο προκηρύξεις η 2Κ και η 6Κ που περιλαμβάνουν 1166 και 1209 προσλήψεις αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι: Οι 10.500 διορισμοί των εκπαιδευτικών δεν υπάγονται σε αυτούς γιατί ήδη έχουν εγκριθεί και προχωρούν.

Να σημειωθεί ότι πριν δύο εβδομάδες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός είχε μιλήσει για 12.254 προσλήψεις. Εκ των οποίων 8.620 προσλήψεις εντός του κανόνα 1 προς 1.

Το νέο ΑΣΕΠ

Ο υΠΕΣ μίλησε και για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ (το ν/σ στα τέλη Οκτωβρίουπου είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr:

Δήλωσε ότι θα αλλάξουν και τα κριτήρια προσλήψεων τα οποία, πλέον, θα είναι:

α. Τυπικά προσόντα

β. Γραπτός διαγωνισμός με test σε τρία επίπεδα: Γνωστικό, δεξιοτήτων και προσωπικότητας.

Οι εκπαιδευτικοί, εξαιρούνται εκ του νόμου γιατί έχουν δικό τους σύστημα προσλήψεων. Παρόλα αυτά, όμως, θα δώσουν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τις προτάσεις τους για να τις αξιοποιήσουν σε πιθανή αλλαγή του συστήματος διορισμών και στην εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα και με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη και τους Αντιπροέδρους, κ.κ. Διονύσιο Λασκαράτο, Αθανάσιο Παπαϊωάννου και Ηλία Νικολόπουλο.

Άδειες ανατροφής

Από την πλευρά  της ΑΔΕΔΥ έγινε διεξοδική ενημέρωση, καθώς και αναφορά στο έγγραφο της κ. Χαραλαμπογιάννη, προς το Υπουργείο Παιδείας, η οποία παρίστατο στη συνάντηση και είπε ότι είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας, πλέον.

Ο Υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου για να συνεννοηθεί με την Υπουργό Παιδείας και θα απαντήσει σύντομα.

ΒΑΕ: Το «μπαλάκι» στον Σκυλακάκη

Για τα ΒΑΕ δήλωσε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Για την παράταση της θητείας των υπηρεσιακών συμβουλίων στο Δημόσιο, όπως έγινε και με τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων, δήλωσε ότι θέλει να μελετήσει το θέμα και θα απαντήσει σύντομα.

Τέλος, ζήτησε τις απόψεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων των δυο βαθμίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης στις οποίες θα εκχωρηθούν κι άλλες αρμοδιότητες. Για την υπαγωγή της Υγείας και της Παιδείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε πως η επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και πως πριν την οποιαδήποτε απόφαση θα κάνει διάλογο με τους φορείς.

Να σημειωθεί ότι η η συνάντηση έγινε ενόψει της 24ωρης πανδημοσιοπαλληλικής απεργιακής κινητοποίησης της 15ης του Οκτώβρη,

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
92 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Αναδρομικά συνταξιούχων: Τι θα λάβουν γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι – Παραδείγματα
Μενού