Κορωνοϊός: Τα 1.547 κρούσματα φέρνουν καθολικό lockdown -Τι θα προηγηθεί

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 197

Σκέψεις ακόμη και για καθολικό lockdown κάνουν στην κυβέρνηση, μετά τα 1.547 σημερινή κρούσματα. Καθώς το όριο το 2.000 που έχει τεθεί πλησιάζει επικίνδυνα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάριο του lockdown σε όλη τη χώρα επανήλθε στο τραπέζι.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν θα γίνει τις επόμενες ημέρες αλλά δύο ή τρεις εβδομάδες, ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημία.

Μέχρι τότε, όπως συζητήθηκε σε στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων:

-Από την Παρασκευή αναμένεται να μπουν σε lockdown Θεσσαλονίκη, Λάρισα, ίσως και Ροδόπη. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στο επίπεδο 4 εντάσσονται Σέρρες και Ιωάννινα.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12 στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Ήδη εφαρμόζεται στις «κόκκινες» (επίπεδο 4) περιοχές και είναι πιθανόν να επεκταθεί και στις «πορτοκαλί» (επίπεδο 4).

-Χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» (επίπεδο 3) περιοχές

Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ένα δεύτερο lockdown σε όλη την χώρα θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, όμως οι πρώτες εισηγήσεις για την επιβολή έχουν ήδη γίνει. Η εκτίμηση –και των λοιμοξιωλόγων- είναι ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο «σημείο μηδέν» και υπάρχει η δυνατότητα να συγκρατηθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο δεκαήμερο.

Πηγή:.aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
«Εξοικονομώ -Αυτονομώ»: Τα SOS για το πρόγραμμα και τις αιτήσεις
Προηγούμενο άρθρο
Ναυτιλιακά: Ποιες επιχειρήσεις ζητούν προσωπικό -Οι ανοιχτές θέσεις (λίστα)
Μενού