Φυσικό αέριο: Επιδότηση έως 65% για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 176

Τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα συστήματα θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου με έκπτωση έως και 65% θα έχουν νοικοκυριά σε 22 δήμους της Αττικής. Την υλοποίηση της δράσης αναλαμβάνει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής και η επιχορήγηση του προγράμματος γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα ωφεληθούν ιδιοκτήτες κύριας κατοικίας που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, σε δήμους της Αττικής, με σχετικά περιορισμένη διείσδυση και χρήση φυσικού αερίου.

Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται σε 65% για ωφελούμενους με ατομικό εισόδημα επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης έως 20.000 ευρώ και οικογενειακό έως 30.000 ευρώ, ενώ στο 100% φτάνει η επιχορήγηση για τους δικαιούχους κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Ο ανώτατος συνολικός προϋπολογισμός ανά κατοικία, διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία εγκατεστημένης ισχύος του νέου συστήματος θέρμανσης και θα κυμανθεί από το 4.000 έως και 21.500 ευρώ.

«Η δράση του υπουργείου μας – που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – στοχεύει αφενός στη μείωση της εκπομπής ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης των νοικοκυριών και της χρήσης πιο φιλικού περιβαλλοντικά καυσίμου,αφετέρου συμβάλλει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Είναι μια πολύ χρήσιμη και πολλαπλά ωφέλιμη πρωτοβουλία. Ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία η προκήρυξη ανάλογης δράσης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και εξετάζεται και το ενδεχόμενο επέκτασής της και σε άλλες περιοχές, σε συνάρτηση με τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Τα κριτήρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν τα φυσικά πρόσωπα, αρκεί να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  1. Να έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία.
  2. Να μην έχουν συνάψει (τα ίδια ή συγκύριοι) σύμβαση σύνδεσης φυσικού αερίου με την ΕΔΑ Αττικής, για την κατοικία που αιτούνται επιχορήγηση, μέχρι τις 08 Οκτωβρίου 2020 (δηλαδή να μην υπάρχει σε ισχύ σύμβαση σύνδεσης στις 07/10/2020).
  3. Να πληρούν τα προαναφερθέντα εισοδηματικά κριτήρια

Περισσότερες πληροφορίες για ένταξη στο πρόγραμμα στο site της Εταιρείας «Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής» και στα τηλέφωνα επικοινωνίας 213-0882000 και 11322. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Μαΐου 2021.

 

 

Πηγή: Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πόθεν έσχες 2020: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή – Αναλυτικά η διαδικασία
Προηγούμενο άρθρο
Κορονοϊός στον χώρο εργασίας: Πού εντοπίστηκαν οι περισσότερες παραβάσεις
Μενού