Κορονοϊός – lockdown: Κλείνει η χώρα – Νέα μέτρα κι επιστροφή sms ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 211

Οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει ολικό lockdown, επιστροφή των sms για τις μετακινήσεις και κλειστά σχολεία (σ.σ: μένει να αποσαφηνιστεί αν θα κλείσουν όλες οι βαθμίδες της α’βαθμιας εκπαίδευσης). Η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να περιμένει να δει αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός, καθώς το σύστημα υγείας φτάνει στα όριά του, με τις διασωληνώσεις να τρομάζουν. Δυστυχώς, αυξάνονται ανησυχητικά και οι θάνατοι.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, το lockdown που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει άμεση ισχύ, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θέλει η κυβέρνηση να αφήσει να περάσει το Σαββατοκύριακο, επιτρέποντας τις μετακινήσεις εκτός νομού, κάτι που θα συνεπάγεται και την εξάπλωση του κορονοϊού.

Lockdown τριών εβδομάδων

Οι πληροφορίες του ethnos.gr, μάλιστα, αναφέρουν ότι θα έχουμε lockdown τριών εβδομάδων. Μάλιστα, στο διάστημα της τρίτης εβδομάδας η κυβέρνηση από κοινού με τους λοιμωξιολόγους θα κάνει εκτίμηση της κατάστασης και της πορείας του κορονοϊού στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, αναμένεται, όπως ισχύει και στη Θεσσαλονίκη, να κλείσουν τα Λύκεια ενώ ο περιορισμός στις μετακινήσεις θα είναι παρόμοιος με αυτό που ισχύει ήδη σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Εφιαλτικά τα ημερήσια νούμερα κρουσμάτων, διασωληνωμένων, θανάτων

Οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, είναι εφιαλτικοί: 2.646 κρούσματα, 179 διασωληνωμένοι και 18 θάνατοι. Ανακοινώθηκε, δηλαδή, ρεκόρ κρουσμάτων σε όλα τα επίπεδα. Ετσι, με αυτή τη δραματική αύξηση ως δεδομένο και υπό τον φόβο ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα (ήδη καταγραφόταν ανοδική πορεία), ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που είχε με τους λοιμωξιολόγους το μεσημέρι της Τετάρτης έκανε δεκτή την εισήγησή τους και αποφάσισε να ανακοινώσει γενικό lockdown στη χώρα. Στην ενημέρωση που θα κάνει ο πρωθυπουργός στις 12:00, από το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι μαζί του και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Σωτήρης Τσιόδρας θα δεχθούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το lockdown, τις ΜΕΘ και την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας γενικότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το διάστημα αυτό να είναι μικρότερο ώστε η αγορά να κερδίσει» όλο τον Δεκέμβριο, θυσιάζοντας ουσιαστικά όλο τον Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς να οδηγούμαστε σε lockdown τριών εβδομάδων με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα υλοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που ισχύει στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κορονοϊός: Νέα μέτρα στήριξης για εργοδότες και εργαζομένους σε ξενοδοχεία
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις 458 οπλιτών στο υπ. Εθνικής Άμυνας
Μενού