Κινήσεις για να αλλάξει ημερομηνία η Black Friday 2020

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 189

Αίτημα των εμπόρων της Θεσσαλονίκης, είναι η μεταφορά της «Black Friday» την πρώτη Παρασκευή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα μετά το lockdown και όχι την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου (27/11), διαδικτυακά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ζήτησε την μεταφορά της Black Friday, η οποία φέτος είναι προγραμματισμένη για τις 27 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ανέφερε πως με τον τρόπο που λειτουργεί στην Ελλάδα η Black Friday, θα ήταν προτιμότερο να καταργηθεί.

«Η Βlack Friday στη χώρα μας δεν λειτουργεί σωστά, όπως στο εξωτερικό. Εδώ, κατάφεραν οι μεγάλες πολυεθνικές να την εκφυλίσουν τελείως.

Άλλωστε, όπως θυμάστε, την πρώτη χρονιά μέχρι και τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο και σχημάτιζαν ουρές έξω από τα καταστήματα, πλέον όμως δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν μπορείς να κάνεις μείωση 10% και να το ονομάζεις Black Friday».

Από την άλλη, μέχρι ώρας δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αλλαγή της ημερομηνίας της Black Friday και πρακτικά σημαίνει ότι οι προετοιμασίες για τις 27 του Νοέμβρη συνεχίζονται.

Όπως έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η Black Friday δηλαδή να γίνεται Black Week σε πολλά καταστήματα, και να κρατάει μια εβδομάδα, κάτι τέτοιο θα γίνει και φέτος, καθώς ο όγκος των παραγγελιών θα είναι μεγάλος και ο κόσμος θέλει να ψωνίσει, και για να στηρίξει τις ελληνικές αγορές αλλά και να τονώσει λίγο την ψυχολογία του που με όλα αυτά που γίνονται θα λέγαμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη.

Μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να έχουν οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν e-shop, κάτι που σημαίνει ότι σε όλο το διάστημα της καραντίνας, αλλά και στην Black Friday, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, ωστόσο, καμία πρόθεση μεταφοράς της ημερομηνίας.

 

Πηγή:.aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Π. Αττικής: Παράταση για αιτήσεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων
Προηγούμενο άρθρο
Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – Νέα αναβάθμιση του συστήματος τηλεκπαίδευσης
Μενού