Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Το 50% της 5ης φάσης θα είναι μη επιστρεπτέο

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 207

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 448.203 επιχειρήσεις. Παράλληλα, στις αρχές Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσει ο 5ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με περίοδο αναφοράς Σεπτέμβριος 2020 – Δεκέμβριος 2020.

Όπως ακριβώς συνέβη και με την 4η φάση του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις θα είναι μη επιστρεπτέο.  Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις λεπτομέρειες της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Στα 5,5 δισ. ευρώ τα χρήματα που θα έχουν λάβει οι επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς

Το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι επιχειρήσεις από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν καταβληθεί 1,53 δισ. ευρώ σε 319.835 επιχειρήσεις.

Μέσα από τους 4 πρώτους κύκλους του προγράμματος οι επιχειρήσεις θα έχουν λάβει συνολικά 5,5 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους. Τα περισσότερα χρήματα από το πρόγραμμα έλαβαν καφετέριες, υπηρεσίες ταξί ή αγοραίων με οδηγό ιδιοκτήτη, εστιατόρια, δικηγόροι, ψητοπωλεία, ταβέρνες, μπαρ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού, ενώ στον 4ο κύκλο προστέθηκαν αγρότες και νέες επιχειρήσεις.

 

Πηγή:Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 7 ανοιχτά προγράμματα για νέες θέσεις εργασίας
Προηγούμενο άρθρο
Κατάθεση πινακίδων ψηφιακά: Τέλος η ταλαιπωρία – Δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα
Μενού