Lockdown διαρκείας: «Κλειστόν» έως, τουλάχιστον, 11 Ιανουαρίου -Τι θα γίνει με τα σχολεία

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 178

Τουλάχιστον έως τις 11 Ιανουαρίου θα παραμείνει (ημι)κλειστή η χώρα. Πρόκειται για την ημερομηνία που η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα μπορέσουν να εκκινήσουν οι εμβολιασμοί και, άρα, να ξεκινήσουν δειλά -δειλά και με μεγάλες προφυλάξεις να ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες με πρώτα τα σχολεία.

Μέχρι τότε το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων θα παραμείνει σφραγισμένο. Και βεβαίως, όλοι θα κινούμαστε με το γνωστό sms στο 13033.

Ανάλογα, πάντως, με την εξέλιξη των κρουσμάτων των διασωληνεμένων και τον θανάτων, ίσως ανοίξουν κάποια μικρά καταστήματα και τα κομμωτήρια για λίγες ημέρες τα Χριστούγεννα και μετά να ξανακλείσουν. Άλλωστε, καταλαβαίνοντας, έστω και εκ των υστέρων, το ρίσκο του ανοίγματος των εποχικών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη από τη Δευτέρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι  «αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, την Τρίτη ξανακλείνουν!»

Δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη να ανοίξουν εστίαση και διασκέδαση, κάτι που κατέστησε σαφές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το περίφημο νέο πρωθυπουργικό διάγγελμα που μέχρι στιγμής έχει αναβληθεί δύο φορές, προκειμένου, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, να μην «καεί» o K. Μητσοτάκης, προσδιορίζεται για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή, λίγο πριν λήξει το παρόν lockdown στις 14 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή:aftodioikisi

Ωστόσο, δεν αποκλείεται, εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, να αναβληθεί και πάλι.

Μενού