Ανοίγουν σήμερα 110 καταστήματα εποχικών -Τι sms στέλνουμε για να πάμε

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 213

Μετά την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, από σήμερα και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, τα καταστήματα που αφορούν αποκλειστικά τον κλάδο με τα εποχικά είδη, θα λειτουργούν κατ’ εξαίρεση, με συγκεκριμένο ωράριο και μέτρα λειτουργείας. Παράλληλα, από σήμερα τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη για το διάστημα των γιορτών.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου ανακοίνωσε επίσης πως τα καταστήματα εποχικών ειδών που ανοίγουν σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου και το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7:00 έως τις 20:30, καθημερινά.

Όπως προβλέπεται , για να μπορεί κάποιος να πάει στα συγκεκριμένα καταστήματα, θα το κάνει με την γνωστή πλέον διαδικασία του SMS στο 13033. Πατώντας τον κωδικό 2, όπως σε κάθε άλλη εξαίρεση μετακίνησης για ψώνια, θα μπορεί να πάει κανείς στα συγκεκριμένα καταστήματα προκειμένου να κάνει τις αγορές τους.

Οσον αφορά την άφιξη στα συγκεκριμένα καταστήματα, εκεί οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που ορίζονται από τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα:

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100

Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.

Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.

Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.

Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενης σκάλας, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Στην τοποθέτησή του ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή είπε επίσης ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά έχουν ως κύριες δραστηριότητες τις παρακάτω:

Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16

Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02

Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06

Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

 

Πηγή:aftodioikisi

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις 157 ατόμων στον ΕΛΓΑ (προκηρύξεις)
Προηγούμενο άρθρο
ΕΣΤΙΑ: Το νέο Σύνταγμα οδηγεί σε πρόωρες εκλογές εντός 2021
Μενού