Κορονοϊός: Ερχονται οι αποφάσεις για κομμωτήρια, λιανεμπόριο – Τι ισχύει για μετακινήσεις

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 193

Φρένο πάτησαν τελικά οι ειδικοί επιστήμονες στην κυβέρνηση για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, γι αυτό και τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν και τον τρόπο που θα ανοίξουν κομμωτήρια και λιανεμπόριο. Άλλωστε, ο μεγάλος φόβος των ειδικών αλλά και κυβερνητικών στελεχών είναι τι θα γίνει ειδικά μόλις ανοίξουν τα μικρά καταστήματα και ο κόσμος ξεχυθεί στους δρόμους.

Γι αυτό και οι ειδικοί είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις εισηγήσεις που θα κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού θεωρείται πιθανό αμέσως μετά τις γιορτές να υπάρξει νέα εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και να χρειασθεί νέο lockdown.

Πάντως πολλοί ειδικοί εντός της επιτροπής, ηταν απολύτως αρνητικοί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσα στις γιορτές, αφού θεωρούν ότι θα συμβεί ότι και στο εξωτερικό με συνωστισμό και περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Ωστόσο φαίνεται ότι επικρατεί και η άποψη ότι οι πολυήμεροι περιορισμοί έχουν προκαλέσει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στους πολίτες και θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει μία ανάπαυλα από το lockdown αλλά με προσεκτικά βήματα.

Προς την Παρασκευή πάντως και εφόσον εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση θα κριθεί πότε και με ποιον τρόπο θα ανοίξουν κομμωτήρια αλλά και μικρά καταστήματα.

Μετακίνηση από νομό σε νομό

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, οι οποίες περιορίσθηκαν και πάλι έως τις 7 Ιανουαρίου, πηγές του ethnos.gr έλεγαν ότι πιθανώς δεν θα επιτραπεί ούτε μετά από αυτήν την ημερομηνία.

Μέχρι στιγμής όμως αναζητείται λύση για το τι θα γίνει με τους φοιτητές, ειδικά για εκείνους που έχουν υποχρεωτικά εργαστήρια και θα πρέπει να αλλάξουν νομό για να τα παρακολουθήσουν, στην περίπτωση βέβαια που ανοίξουν έστω και περιορισμένα κάποια τμήματα στα πανεπιστήμια.

Η ανάμιξη του πληθυσμού άλλωστε αυτή είναι που ανησυχεί δεόντως τους ειδικούς αλλά και τα στελέχη της κυβέρνησης. Γι αυτό και δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν τις μετακινήσεις από νομό σε νομό πιθανώς και όλο τον Ιανουάριο, εάν δεν πέσουν κατακόρυφα τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι.

Κάτι που θα ελεγχθεί αρκετά μετά την Πρωτοχρονιά, ώστε να διαπιστωθεί εάν μέσα στις γιορτές υπήρξε νέα διασπορά μεγάλης έκτασης.

 

 

Πηγή: Εθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ν/σ ΑΣΕΠ: Όπισθεν «αδύναμου» Θεοδωρικάκου μετά τις αντιδράσεις -Τι αλλάζει
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις: Ποιες θέσεις «άνοιξαν» σε Δημόσιο, ΟΤΑ
Μενού