Σύψας: Tον Ιανουάριο θα ζοριστούμε -Τι «βλέπει» για την πορεία των κρουσμάτων

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 175

Για πολύ βραδεία αποκλιμάκωση της πανδημίας, όπως άλλωστε φαίνεται και από τον αριθμό των κρουσμάτων, έκανε λόγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε πως τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμη, καθώς όσον αφορά στις νοσηλείες και τους θανάτους η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, άνοιγμα σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία και, κατ’ επέκταση, μεγαλύτερη διασπορά.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας.

«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown» διευκρίνισε ο λοιμωξιολόγος, τονίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχουν επιλογές.

Όσον αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε ότι «αν παρατηρηθούν συνωστισμοί θα ανακληθεί το μέτρο του click away».

Γιορτές και ρεβεγιόν

Ο κ. Σύψας εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι στις φετινές γιορτές «δεν πρέπει να έχουμε καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας».

«Του χρόνου θα έχουμε καλύτερα Χριστούγεννα» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι σημαντικό να μη φτάσουμε στον Ιανουάριο και να δούμε τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου από τη διασπορά.

«Με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολεία και Εκκλησίες

Αναφορικά με τα σχολεία, ο κ. Σύψας είπε πως στις 7 Ιανουαρίου η κατάσταση θα επιτρέπει το άνοιγμα τουλάχιστον των Δημοτικών σχολείων.

«Αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα» ξεκαθάρισε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία».

Ερωτηθείς για τις εκκλησίες, ο κ. Σύψας είπε:

«Η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της… Τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία».

Και κατέληξε:

«Πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα. Προέχει η δημόσια υγεία. Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο».

 

Πηγή:aftodioikisi

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Έρχονται 3.500 πλειστηριασμοί -1.000 το μήνα
Προηγούμενο άρθρο
Χρήματα αναστολών: Τι θα γίνει με όσους δεν τα έλαβαν ακόμη
Μενού