Emvolio.gov.gr: Πώς κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο, βήμα – βήμα η διαδικασία

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 350

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα emvolio.gov.gr στην οποία οι πολίτες μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η πλατφόρμα ουσιαστικά άνοιξε για την κατηγορία άνω των 85 ετών, καθώς είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τους πολίτες από τις 20 Ιανουασρίου.

«Η πλατφόρμα έχει ήδη ανέβει. Αλλά θα ξεκινήσω από τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ. Πηγαίνοντας σε ένα φαρμακείο μπορώ από τώρα να κλείσω το ραντεβού μου, ενώ στα ΚΕΠ, ένα τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση μπορεί να μας κλείσει το ραντεβού. Ο τρίτος δρόμος είναι η άυλη συνταγογράφηση. Εχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν μηνύματα. Συνολικά 50.000 συμπολίτες μας άνω των 85 ετών έχουν εγγραφεί. Εκεί προτείνουμε στοχευμένα ραντεβού» δήλωσε ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ετσι στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση εμβολιασμού των πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ανήκουν περισσότερα από 100.000 άτομα τα οποία θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται και η πρώτη φάση του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου.

Επίσης, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε γηροκομεία, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης. Αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο περίπου 120.000 άτομα. Μέχρι την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, είχαν κάνει το εμβόλιο με την πρώτη δόση του εμβολίου 44.080 άτομα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να κάνουν το εμβόλιο 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει γι’ αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Πως θα κλείσετε ραντεβού βήμα – βήμα μέσα από το emvolio.gov.gr

Οι πολίτες  μπορούν να ελέγξουν μέσω της πλατφόρμας αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που δύναται να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο. Μέσω της «αναζήτησης» μπορεί να δεί κανείς αν ανήκει στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ και το επώνυμο

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν επίσης να απευθυνθούν στα πλησιέστερα ΚΕΠ ή Φαρμακεία για τον έλεγχο προτεραιότητας εμβολιασμού.

  • Εφόσον έχουν τη δυνατότητα, η πλατφόρμα τους προτρέπει να προγραμματίσουν ραντεβού στη σελίδα emvolio.gov.gr/app
  •  Διαφορετικά, η πλατφόρμα εμφανίζει αυτόματο ενημερωτικό μήνυμα
emvolio.gov_.gr_platform_1.jpg
emvolio.gov_.gr_platform_presentation_2.jpg
emvolio.gov_.gr_platform_presentation_3.jpg
emvolio.gov_.gr_platform_presentation_4.jpg
platforma.jpg
platforma1.jpg
platforma2.jpg
platforma3.jpg
platforma4.jpg
platforma6.jpg
platforma7.jpg

Μέσω SMS

Ο Έλεγχος προτεραιότητας εμβολιασμού μπορεί να γίνει και μέσω του SMS στο 13034

Οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν μέσω SMS αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που δύναται να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο. Οι πολίτες ελέγχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) με ΑΜΚΑ (κενό) Επώνυμο στο 13034

sms.jpg
sms1.jpg

 

sms2.jpg
sms4.jpg

Το ΑΜΚΑ

Σε περίπτωση που οι πολίτες ανήκουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ τους δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε μεταβαίνουν στην σελίδα «Αίτηση εξέτασης στοιχείων» (emvolio.gov.gr/aitisi).

Κατόπιν συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων πεδίων και επιλογής της υποβολής, αποστέλλεται αίτημα για εξέταση από αρμόδια επιτροπή.

Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος, και βάσει της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί δυνατότητα στους συγκεκριμένους πολίτες να συνδεθούν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

amka.jpg

Υπενθύμιση ραντεβού εμβολιασμού

Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω SMS για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους

► Οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο)

► Οι πολίτες λαμβάνουν άμεση απάντηση από το EMVOLIO παρέχοντας τις λεπτομέρειες του ραντεβού

► Επιπλέον, οι πολίτες θα λάβουν τρία (3) αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού τους από το EMVOLIO ως εξής:

• 3 ημέρες πριν από το ραντεβού

• 1 ημέρα πριν από το ραντεβού

• στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού

Να σημειωθεί εδώ ότι το ραντεβού μπορεί να αλλάξει μόνο μία φορά και αυτό μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις οδηγίες για να κλείσετε το ραντεβού σας για το εμβόλιο κορονοϊού.

 

 

Πηγή:Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επίδομα θέρμανσης: Παράταση μέχρι 14 Ιανουαρίου – Οι δικαιούχοι
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Νέα παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Μπαράζ πληρωμών το επόμενο 20ήμερο
Μενού