Κορονοϊός: Κόκκινη και η Θεσσαλονίκη – Έρχονται αυστηρά μέτρα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 205

Σύμφωνα με πληροοφορίες που μετέδωσε η Δέσποινα Βλεπάκη στο OPEN TV, η Θεσσαλονίκη μπαίνει στις κόκκινες περιοχές, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, και την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων. Η απόφαση ελήφθη στην τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων, η οποία θα κρίνει όλα τα μέτρα που θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 25 θάνατοι, 249 διασωληνωμένοι, 1070 κρούσματα

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναμένεται να αποφασιστεί επίσης ό,τι και η Αχαϊα θα μπει στις κόκκινες περιοχές, ενώ η Αττική είναι ήδη κόκκινη και αναμένεται να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 87 κρούσματα κορονοϊού και στην Αχαϊα 81.

ΕΟΔΥ
ΕΟΔΥ

Τα μέτρα που ισχύουν στις κόκκινες περιοχές

  1. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
  2. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
  3. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  4. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop)
  5. Λειτουργία για τα κομμωτήρια μόνο με ραντεβού

Πηγη:Έθνος

Μενού