Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Πληρώνεται η Επιστρεπτέα 5

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 185

Εως την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, ολοκληρώνονται οι πληρωμές για τον 5ο κύκλο του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ενώ σημειώνεται πως ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, στην οποία οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα χρηματοδοτηθούν από την Επιστρεπτέα 6  με ποσά, τα οποία θα κυμαίνονται από 500 έως 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, μέσω της Επιστρεπτέας 6 θα μοιραστούν στις πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις περί τα 500 εκατ. ευρώ. Οι ενισχύσεις θα χορηγηθούν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Η κρατική ενίσχυση θα αφορά στην απώλεια τζίρου μόνο για το μήνα Ιανουάριο, με το συνολικό κονδύλι να αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ και θα δοθεί τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους.

Ειδικά για την εστίαση και τους κλάδους που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου, το κατώτατο ύψος ενίσχυσης θα ανέρχεται:

  • στα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους,
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους,
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους και
  • 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για επιχειρήσεις

Η απόφαση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλουν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» τα παρακάτω στοιχεία για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2020, καθώς και τον Ιανουάριο 2021:

α) Επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ για κάθε μήνα.

β) Επιχειρήσεις μη υποκείμενες σε ΦΠΑ, απαλλασσόμενες και ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ, συμπληρώνουν:

  • τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά για κάθε μήνα,
  • το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019,
  • το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

Τα στοιχεία που θα υποβάλουν οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τροποποιηθούν μετά την οριστικοποίηση της αίτησης. Δικαίωμα διόρθωσης έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα υπάρξει μόνο για τα στοιχεία του μηνός Ιανουαρίου 2021.

 

Πηγή:Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Πληρωμές σε επιδόματα έως 21 Φεβρουαρίου – Δικαιούχοι και ποσά
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ: Πληρωμές 112 εκατ. ευρώ έως 21 Φεβρουαρίου – Οι δικαιούχοι
Μενού