Επίδομα αναδοχής ως 1.000€ στους γονείς

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 247

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη συζητηθηκε μεταξύ άλλων τα περί επιδόματος των ανάδοχων παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, μηνιαίο επίδομα από 300 έως 1.000 ευρώ θα πάρουν από τον Απρίλιο του 2021 όσοι αποφασίσουν να γίνουν ανάδοχοι παιδιού.

Η Υφυπουργός ζήτησε τον συντονισμό Υπουργείου και Περιφέρειας σχετικά με την εποπτεία των αναδοχών από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Περιφέρειας ενόψει της έναρξης εφαρμογής του επιδόματος αναδοχής στα τέλη του Απριλίου 2021.

Το επίδομα αυτό θα δίνεται κάθε μήνα για να βοηθήσει τους ανάδοχους γονείς με τα έξοδα των παιδιών τους και γι’ αυτό τα 1.000 ευρώ που είναι το ανώτερο ποσό του επιδόματος θα δίνεται σε ανάδοχους γονείς που επιλέξουν παιδί με κάποια αναπηρία. Παράλληλα στην συνάντηση συζητήθηκαν προγράμματα και δράσεις που αφορούν στην υποστήριξη και ανακούφιση πολιτών, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Η κ. Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων, συζήτησε με τον κ. Πατούλη τη συνεργασία της Περιφέρειας και των δημόσιων φορέων στη διαχείριση των αιτήσεων για αναδοχή και υιοθεσία που αναλαμβάνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής αλλά και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των γηροκομείων.

 

Πηγή:aftodioikisi

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εκτόξευση του αριθμού των αιτήσεων για συνταξιοδότηση
Προηγούμενο άρθρο
Παράταση Lockdown: Σχέδιο για μηδενικά ενοίκια Απρίλιο & Μάιο
Μενού