Ακίνητα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 190

Ηγενική εικόνα όσον αφορά τις τιμές μίσθωσης διαμερισμάτων από 70τμ έως 110τμ από 1ου έως 2ου ορόφου, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης παραμένουν κυρίως σταθερές, είτε με ελαφρές μειώσεις – αυξήσεις στην κατώτερη ή/και ανώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται και τη φετινή χρονιά, είναι η πολύ μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση, ιδίως για ακίνητα έως 15 ετών δηλαδή ακίνητα κατασκευής μετά το 2005.  

Τα ακίνητα μεγαλύτερης ηλικίας άνω των 15 ετών είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής από το 1975 έως το 1990 σε μεγάλο ποσοστό μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένα που σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της έλλειψης διαθέσιμων ακινήτων, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης αγγίζουν τις ζητούμενες τιμές διαμερισμάτων έως 15 ετών. Πιέσεις των ζητούμενων τιμών μίσθωσης καταγράφεται κυρίως στα παλαιά ακίνητα άνω των 30 ετών, μη ανακαινισμένα διαμερίσματα που δεν κατάφεραν να μισθωθούν το προηγούμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσηςΑκίνητα: Τέλος στη γραφειοκρατία – Με ένα κλικ ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις

Παράλληλα, αρκετοί ιδιοκτήτες κυρίως σε περιοχές όπως στο Ηράκλειο και στο Μαρούσι, διαθέτουν τα διαμερίσματά τους σε μεγάλο ποσοστό κυρίως επιπλωμένα, στοχεύοντας σε στελέχη εταιρειών λόγω ότι στη περιοχή εδρεύουν πολλές εταιρείες. Παρόμοια και η εικόνα στη περιοχή Παπάγου όπου οι ιδιοκτήτες στοχεύουν σε στρατιωτικούς που μετατίθενται στην Αθήνα και κυρίως στο Αρχηγείο.

Το ευχάριστο γεγονός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι τα περισσότερα ακίνητα παλαιάς κατασκευής είναι είτε μερικώς ανακαινισμένα, είτε ολικώς. Ουσιαστικά, τα ακίνητα που διατίθενται, είναι ακίνητα υψηλότερης ποιότητας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας άνω των 15 ετών, έγκειται στο ότι τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν νοικιαστεί τα προηγούμενα χρόνια και τα διαθέσιμα ακίνητα σήμερα, είναι κυρίως ακίνητα που είτε οι ιδιοκτήτες είχαν στοχεύσει στη βραχυχρόνια μίσθωση, είτε το ακίνητο ξενοικιάστηκε και οι ιδιοκτήτες για να αυξήσουν το ζητούμενο μίσθωμα και ταυτόχρονα να συντηρήσουν τη περιουσία τους, προέβησαν σε ανακαίνιση είτε με ιδία κεφάλαια που σήμερα μέσω της ζητούμενης τιμής μίσθωσης ευελπιστούν στην απόδοσή τους, είτε μέσω προγραμμάτων εξ οικονομώ .

Η μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών, έγκειται κυρίως λόγω της ανύπαρκτης οικοδομικής δραστηριότητας τα χρόνια των μνημονίων και ταυτόχρονα του γεγονός ότι οι κατασκευαστές νεόδμητων διαμερισμάτων, στοχεύουν στην πώληση του ακινήτου και όχι στην ενοικίαση του.

Παράλληλα, ακόμη και τα ακίνητα του έως 15 ετών που τα προηγούμενα χρόνια είχαν μείνει στα αζήτητα, είτε μισθώθηκαν και οι ενοικιαστές ανανεώνουν το μισθωτήριο συμβόλαιο όλα αυτά τα χρόνια, είτε με την επανεκκίνηση της κτηματαγοράς πουλήθηκαν.

Η μεγάλη αύξηση των ενοικίων, οφείλεται κυρίως στην συσσώρευση πολλών ετών τόσο της υποαπόδοσης των κατοικιών, που οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες στην απότομη αύξηση των ζητούμενων ενοικίων, προκειμένου να περιορίσουν τις ζημίες των χρόνων της οικονομικής κρίσης, αλλά και στη μη δυνατότητα των ενδιαφερομένων να επενδύσουν στην αγορά ακινήτου για τη κάλυψη της στεγαστικής τους ανάγκης.

Μη ξεχνάμε ότι από το 2009 και έπειτα οι τράπεζες έπαψαν να χρηματοδοτούν την αγορά κατοικιών (400 εκατ. ευρώ νέα στεγαστικά δάνεια το 10μηνο του 2019, όταν το 2005 οι εκδόσεις στεγαστικών δανείων ήταν 17δις ευρώ ) με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα, ενώ η ζήτηση παρέμενε σταθερή. Κάθε χρόνο 15.000 έως 20.000 άνθρωποι – οικογένειες αναζητούν κατοικία. Ορισμένοι από αυτούς προ κρίσης επέλεγαν την αγορά ακινήτου. Άρα μέσα σε 10 χρόνια η ζήτηση άγγιξε τις 150.000 – 200.000 κατοικίες, σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα – η ανέγερση νέων πολυκατοικιών ήταν ανύπαρκτη, παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο η βραχυχρόνια μίσθωση κέρδιζε συνεχώς έδαφος.

Η άμεση ανάγκη για στέγαση, η συσσωρευμένη ζήτηση, η μη ύπαρξη νέων οικοδομών και ταυτόχρονα η μη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα (που πλέον ζητούν το 25% -30% ιδία συμμετοχή από τον δανειολήπτη στην αγορά του ακινήτου), σε συνάρτηση με τους σημερινούς μισθούς και αύξηση των εξόδων για τον οικογενειακό προϋπολογισμό με έμμεσους ή/και άμεσους φόρους μέσα στην δεκαετία, οδήγησαν στη σημερινή εικόνα της κτηματαγοράς όσο αφορά τις μισθώσεις.

Γενικότερα το πρόβλημα της στέγασης είτε για διαμερίσματα μεγαλύτερης επιφάνειας 70τμ -110 τμ , είτε μικρότερης έως 60τμ, θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια, αν δεν υπάρξουν άμεσα φορολογικά κίνητρα για τους ιδιοκτήτες, που ουσιαστικά θα αποτρέπουν την αυξητική τάση των ζητούμενων μισθωμάτων των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων. 

Η ζήτηση για ενοικίαση είναι καθημερινά αυξανόμενη, με τους ενδιαφερόμενους να προβαίνουν σε πολύ καλή αναζήτηση κατοικίας στοχεύοντας στην ευκαιρία, είτε στον ιδιοκτήτη που θα διαπραγματευτεί το ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα όταν οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές είναι φερέγγυοι και δεν κινδυνεύει να χάσει ενοίκια. Μη ξεχνάμε ότι τους τελευταίους 18-24 μήνες, δλδ το διάστημα που καταγράφηκε ραγδαία αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων, αυξήθηκαν και τα «φέσια» στα ενοίκια.

Η εικόνα των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων, είναι κατασκευής από το 1965-1970 έως το 1980. Στις «γνωστές» περιοχές του κέντρου όπως στην Αριστοτέλους, Λευκό Πύργο, Λιμάνι, Καμάρα, Διοικητήριο, Ροτόντα Τουρκικό Προξενείο, το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Στην περιοχή Λιμάνι, Διοικητήριο και Αριστοτέλους, διατίθενται διαμερίσματα ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα – επιπλωμένα.

Σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών προς μίσθωση στα Δυτικά Προάστια της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή που διαθέτει νεότερα ηλικιακά διαμερίσματα είναι ο Εύοσμος, η Μενεμένη και το  Κορδελιό. Στις υπόλοιπες περιοχές τα διαμερίσματα που διατίθενται προς μίσθωση είναι κυρίως κατασκευής από 1970 έως το 1985.

Η εικόνα των ενοικίων στη Πάτρα

Ελάχιστα τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Τα ακίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2000 έως και το 2008, το μεγαλύτερο ποσοστό έχει αγοραστεί με στόχο την ιδιοκατοίκηση, ενώ τα διαμερίσματα που δεν κατάφεραν να πουληθούν εντός των μνημονιακών χρόνων, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μισθωμένα και τα μισθωτήρια συμβόλαια ανανεώνονται από τα συμβαλλόμενα μέρη, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών πουλήθηκαν τα προηγούμενα 2 έτη που η κτηματαγορά άρχιζε να βγαίνει από τον λήθαργο. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων ακινήτων προς μίσθωση είναι κατασκευής από το 1980 έως το 1985. Οι περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη προσφορά ακινήτων νεότερης ηλικίας, είναι τα Μποζαΐτικα, η Αγυιά – Έξω Αγυιά και η περιοχή Αγία Σοφία.

Το κόστος μίσθωσης σε σχέση με τα εισοδήματα:

Το 2016 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό επιβάρυνσης του κόστους στέγασης για τους ενοικιαστές που πλήρωναν ενοίκιο στην αγοραία τιμή ήταν υψηλότερο στην Ελλάδα: το 84,6 % από τους ενοικιαστές δαπανούσαν περισσότερο από το 40 % του ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματός του για στέγαση, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 28,0 %. Σήμερα σε πολλές περιπτώσεις οι ενοικιαστές δαπανούν ακόμη και έναν ολόκληρο μισθό για στέγαση.

Οι αυξήσεις των ενοικίων από το 2018:

Το 2018, το μέσο ενοίκιο στην περιοχή της Αττικής αυξήθηκε κατά 7%, ενώ το 2019 εκτιμάται ότι η αγορά «έτρεξε» με ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 10%. Μάλιστα, όσο αφορά το κέντρο της Αθήνας, όπου καταγράφονται και οι μεγαλύτερες αυξήσεις, οι τιμές ενοικίασης έχουν αυξηθεί κατά 20%-30% κατά μέσον όρο την τελευταία διετία, ενώ στις περιοχές εκτός του κέντρου η αντίστοιχη άνοδος εκτιμάται ότι κινήθηκε πέριξ του 10%-15%

Πως επηρεάζει το 40% της έκπτωσης του ενοικίου τα δεδομένα

«έκπτωση» 40% του ενοικίου αποτελεί «δεδομένο» πλέον όταν εφαρμόζονται περιοριστικοί όροι που πλήττουν εργαζόμενους ή/και επαγγελματίες, αποτελεί τον βασικό παράγοντα που οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης οικιστικών ακινήτων παρουσιάζουν φθίνουσες τάσεις σε πολύ μικρότερη έκταση από το πρώτο lockdown.

Η άμεση εφαρμογή της «έκπτωσης» του ενοικίου κατά 40% και ταυτόχρονα το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες θα εισπράξουν από το κράτος το 50% των χρημάτων και το υπόλοιπο 50% θα δοθεί μέσω φορολογικών κινήτρων, σίγουρα αποτελεί βασικό παράγοντα μη μείωσης των ζητούμενων τιμών μίσθωσης. Είναι εντελώς λογικό τα μην καταγράφονται οικειοθελής μειώσεις των ζητούμενων τιμών μίσθωσης, όταν ο ιδιοκτήτης γνωρίζει ότι σε περίπτωση lockdown εφαρμόζεται δια νόμου η έκπτωση 40% του ενοικίου.

Θα μειωθούν τα ενοίκια ;

Σίγουρα η παράταση του lockdown ή/και νέων εν δυνάμει μορφών «υποχρεωτικού» lockdown, και οι τυχόν νέες συνθήκες – όροι που θα επιβληθούν μετά την άρση του lockdown σε συνάρτηση με την εικόνα της «πραγματικής» οικονομίας, τους δείκτες ανεργίας, τη διαθεσιμότητα και η ευκολία  δανεισμού, τα αναπτυξιακά μέτρα που θα στοχεύουν στην οικονομική ενδυνάμωση των πολιτών, το φορολογικό καθεστώς, τα μέτρα στήριξης των υφιστάμενων επενδυτών και προσέλκυσης νέων, το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων για την εργασία τους και τα εισοδήματά τους αλλά και η εν γένει εσωτερική και εξωτερική σταθερότητα της χώρας μας θα αποτελέσουν τους βασικούς παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία τόσο των τιμών μίσθωσης οικιστικών ακινήτων αλλά και το σύνολο της κτηματαγοράς.

Η χαρτογράφηση των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων στο Ν. Αττικής  – Διαμέρισμα από 70τμ έως 110τμ  από 1ου έως 2ου ορόφου κατάλληλα για οικογένεια, οι ζητούμενες τιμές αφορούν τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα .

 

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ 

Τ. Μ. ΣΕ €

       
2018

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2018

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

2019

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2019

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

2020

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2020

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

      ΚΕΝΤΡΙΚΑ & ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ        
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 4-6 7-9 4-7 8-9 6-9 7,5-10
ΑΛΙΜΟΣ 5-6 8-10 6-9 8-12 6-11 8-11
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 6-8 7-9 7-9 7-11 6,2-9,6 8-11
ΒΑΡΗ 5-7 6-9 6-8 8-12 8,6-11 8,5-11,5
ΒΥΡΩΝΑΣ 4-6 6-9 6-8 6-9 5,4-7,5
ΒΟΥΛΑ 6-8 8-12 6-10 8-12 8,9-14 9,6-15
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 7-10 13-18 7-10 13-18 8,5-15
ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΝΩ 7-9 9-12 7-10 9-12 7-10 10-12
ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΙΓΛΗ ΑΠΟ 6 6-10 8-12
ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΙΞΩΝΗ 6-11 10-14 6-11 10-14 7,6-10
ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΚΟΛΦ 9-17 9-13 9-19 8,5-11 11-17
ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ 7-12 8-16 7-12 9-15 7,8-13,7 10,5-17
ΕΛΛΗΝΙΚΟ 7-11 8-15 8-11 10-20 7,7-11 8,5-21
ΖΩΓΡΑΦΟΥ 4-6 6-8 5-7 6-8 5-7 7-8
ΚΑΒΟΥΡΙ 8-22 26-32 8-19 26-32 15-27
Ν. ΣΜΥΡΝΗ 4-7 7-8 5-7 7-10 5-7 7-10
Π. ΦΑΛΗΡΟ 5-7 8-10 6-8 8-10 6,5-9,5 8-11

Πηγή : Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, *οι ζητούμενες τιμές αφορούν τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα από 70τμ έως 95τμ  από 1ου έως 2ου ορόφου.

Χαρακτηριστικά :

Άγιος Δημήτριος : Τα διαθέσιμα ακίνητα είναι ελάχιστα, μεγάλο μέρος των ακινήτων άνω των 15 ετών είναι ανακαινισμένα.

Αργυρούπολη : Ελάχιστα ακίνητα έως 15 ετών, ικανοποιητική διαθεσιμότητα για ακίνητα άνω των 15 ετών

Βούλα: Ακίνητα κυρίως ανακαινισμένα, υψηλών προδιαγραφών όπου στις ανώτερες τιμές βρίσκονται σε συγκρότημα με κοινόχρηστη πισίνα .

Βουλιαγμένη: Οι ανώτερες τιμές καταγράφονται κυρίως σε ακίνητα με θέα ή/και πλησίον της θάλασσα.

Καβούρι: Ακίνητα κυρίως πλησίον της θάλασσας

Γλυφάδα Άνω: Τα διαθέσιμα ακίνητα είναι κυρίως διαμερίσματα κατασκευής μετά το 2000

Νέα Σμύρνη : Ο αριθμός των διαθέσιμων διαμερισμάτων άνω των 15 ετών είναι ικανοποιητικός, σε αντίθεση με τα διαμερίσματα έως 15 ετών που η διαθεσιμότητα είναι πάρα πολύ μικρή.

 

 

 

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ  Τ. Μ. ΣΕ €        
2018

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2018

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

2019

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2019

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

2020

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2020

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

      ΒΟΡΕΙΑ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ        
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-8 7-10 6-9 8-12 6,3-9 6,6-9,5
ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 5-6 7 5-6 7 6,5 5,8-7,8
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 6 7-12 7-9 10-15 6,5-9 8,5-12,5
ΓΕΡΑΚΑΣ 4 5-7 6-8 7-9 5,6-8 6-8,4
ΕΚΑΛΗ 14 10-14 9,5-12,8 Από 11
ΚΕΦΑΛΑΡΙ 6-8 7-11 7-11
ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΝΩ 5-6 5-6
ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟ 6-9 9-12 7-10 Από 9 7-11 Από 10
ΠΟΛΙΤΕΙΑ 6-7 6-9 9-11 7,5-10 *9-12
ΜΑΡΟΥΣΙ 5-8 7-12 6-10 8-14 6-10 8-13
ΜΕΛΙΣΣΙΑ 6-7 8-10 7-9 8-10 6-8,5 8-11
Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ 6-8 9 6-9 9-13 6-9 Από 10
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 5-7 7-8 5-7 7-9 5-8,6** Από 8
ΠΕΥΚΗ 5-9 6-10 5-9 9-10 5,8-8
ΠΑΠΑΓΟΥ 8 6-9 9 7-11** 10
ΦΙΛΟΘΕΗ 7-10 8-11 8-12 *15-20
ΧΑΛΑΝΔΡΙ 5-7 8-12 6-9 9-13 6-13 9-16
ΧΟΛΑΡΓΟΣ 6-9 7-10 5-9 6,5-10 11-12
Ν.ΨΥΧΙΚΟ 5-10 12-16 6-11 14-19 6-11 11-16
Π.ΨΥΧΙΚΟ 8-10 14-16 9-15 15-20 10-20

Πηγή : Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, * διαμερίσματα μεγαλύτερης επιφάνειας από 130τμ έως 200-250τμ . **στην ανώτερη τιμή διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό – ανακαινισμένα. 

Γέρακας: Τα διαθέσιμα ακίνητα είναι ελάχιστα.

Βριλήσσια: Ικανοποιητικός αριθμός ακινήτων κυρίως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από το 1975 έως 1990 για τα ακίνητα άνω των 15 ετών , ενώ υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ακινήτων μετά το 2000.

Εκάλη: Ακίνητα (70-95τμ) έως 15 ετών είναι σχεδόν ανύπαρκτα, τα μόνα διαθέσιμα είναι ακίνητα άνω των 15 ετών και κυρίως ακίνητα ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από το 1975 έως το 1995 .

Κεφαλάρι: Ικανοποιητικός αριθμός ακινήτων για ακίνητα άνω των 15 ετών κατασκευής από το 1975 έως το 1990 κυρίως ανακαινισμένα.

Κηφισιά Άνω: Μηδενική σχεδόν διαθεσιμότητα ακινήτων (70-95τμ) από 1ο έως 2ο όροφο .

Κηφισιά Κέντρο: Ικανοποιητικός αριθμός διαθέσιμων ακινήτων άνω των 15 ετών, κυρίως ακίνητα κατασκευής 1985-1995 ανακαινισμένα. Μηδενική σχεδόν διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών.

Πολιτεία: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών, είναι κυρίως ανακαινισμένα διαμερίσματα με έτος κατασκευής από το 1985-1990. Τα διαθέσιμα διαμερίσματα έως 15 ετών είναι κυρίως διαμερίσματα μεγαλύτερης επιφάνειας από 130τμ έως 200-250τμ .

Μαρούσι: Ο αριθμός των διαθέσιμων διαμερισμάτων έως 15 ετών είναι ικανοποιητικός, ενώ υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα και σε πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα. Πολύ μεγάλη διαθεσιμότητα διαμερισμάτων άνω των 15 ετών, τα πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα αγγίζουν τα επίπεδα μίσθωσης ακινήτων έως 15 ετών.

Μελίσσια: Ικανοποιητικός αριθμός διαθέσιμων ακινήτων άνω των 15 ετών, κυρίως ακίνητα κατασκευής 1985-1995 ανακαινισμένα. Ελάχιστα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών.

Νέα Ερυθραία: Ικανοποιητικός αριθμός διαθέσιμων ακινήτων άνω των 15 ετών, κυρίως ακίνητα κατασκευής 1985-1995, ενώ λίγα είναι τα διαθέσιμα ακίνητα με έτος κατασκευής 1995-2005. Σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα για ακίνητα έως 15 ετών.

Ηράκλειο: Ικανοποιητικός διαθέσιμος αριθμός ακινήτων άνω των 15 ετών, διατίθενται διαμερίσματα πλήρως ανακαινισμένα και στην ανώτερη τιμή πλήρως επιπλωμένα. Μικρός ο αριθμός των διαθέσιμων ακινήτων έως 15 ετών.

Πεύκη:  Σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα για ακίνητα έως 15 ετών. Τα διαμερίσματα που διατίθενται άνω των 15 ετών, είναι κυρίως διαμερίσματα έτους κατασκευής 1980-1995.

Παπάγου: Ελάχιστα τα διαθέσιμα ακίνητα τόσο έως 15 ετών όσο και άνω των 15 ετών. Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που διατίθενται είναι κατασκευής 1975-1985 και σε μεγάλο ποσοστό διατίθενται επιπλωμένα.

Φιλοθέη: Τα διαθέσιμα διαμερίσματα άνω των 15 ετών , είναι κυρίως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής (1980-1987). Τα διαμερίσματα έως 15 ετών που διατίθενται , είναι επιφάνειας μεγαλύτερης από 130τμ.

Χαλάνδρι: Η ανώτερη τιμή μίσθωσης για τα διαθέσιμα διαμερίσματα έως 15 ετών, αφορά ακίνητα πλήρως εξοπλισμένα και επιπλωμένα. Τα διαθέσιμα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης είναι άνω των 8,6€/τμ είναι κυρίως ακίνητα μετά το 2000, ανακαινισμένα και σε μεγάλο ποσοστό διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα.

Χολαργός: Τα διαθέσιμα ακίνητα άνω των 15 ετών, είναι κυρίως διαμερίσματα έτους κατασκευής 1980-1987 πλήρως ανακαινισμένα μεταξύ της ζητούμενης τιμής μίσθωσης 8,5-10€/τμ .Ελάχιστα τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών.

Νέο Ψυχικό: Τα διαθέσιμα διαμερίσματα έως 15 ετών, στην ανώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης, διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα. Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 6€/τμ έως 8,2€/τμ , είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1970-1985 που στην ανώτερη τιμή μίσθωσης, είναι κυρίως ακίνητα ανακαινισμένα. Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 9€/τμ έως 11€/τμ, είναι ακίνητα κατασκευής από το 1995 έως το 2000, πλήρως ανακαινισμένα και σε μεγάλο ποσοστό μισθώνονται επιπλωμένα με το σύνολο του εξοπλισμού.

Παλαιό Ψυχικό: Τα διαθέσιμα διαμερίσματα άνω των 15 ετών είναι ακίνητα κατασκευής του 1980 πλήρως ανακαινισμένα, στην ανώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης μεταξύ 17€/τμ έως 20€/τμ , διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα. Σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών.

 

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ 

Τ. Μ. ΣΕ €

       
2018

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2018

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

2019

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2019

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

2020

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2020

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ        
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ 4-6 4-6 4,8-6,7
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 5-7 7-13 6-9 8-11 6,8-12** 7,6-11
ΓΟΥΔΙ 6-7 6-8 6-9 7,8-10
ΕΞΑΡΧΕΙΑ 5 5-7 5-9,4**
ΝΕΑΠΟΛΗ 8 6-8 6-10**
ΚΟΛΩΝΑΚΙ 9-15 16 8-17 13-16 7-19** 14-16

27-33

(επιπλωμένα)

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ   13-15 8 10-12 6,5-12**
ΚΟΛΩΝΟΣ 3-5 7 4-6 6-8 5-7
ΚΟΥΚΑΚΙ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 11-14 11-17 8-17 10-22 6-14** 7,5-22
ΚΥΨΕΛΗ 3-6 7 4-7 7-9 4-9** 8
ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ 6-10 8-14 Έως 16 8-14
Ν. ΚΟΣΜΟΣ 5-7 6-11 5-8 7-10 4-11** 8,5-10
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 5-6 10 6-10 8-13 6-11**
ΠΑΓΚΡΑΤΙ 5-7 6-9 6-8 8-13 6-11**
ΠΑΤΗΣΙΑ 4-6 5-7 5-7 6-9 5-9**
ΠΛΑΚΑ 11 11-16 11-16**
ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ 4-6 5-7 4-7
ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ 4-6 7 4-6 6-7 4-7**  

Πηγή : Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, **στην ανώτερη τιμή διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό – ανακαινισμένα. 

Άνω Πατήσια : Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 6,1€/τμ έως 6,7€/τμ , είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1980 πλήρως ανακαινισμένα.

Αμπελόκηποι : Λιγοστά τα διαθέσιμα διαμερίσματα έως 15 ετών. Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 6,8€/τμ έως 7,5€/τμ , είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1970-1980 μη ανακαινισμένα, με ζητούμενη τιμή μίσθωσης μεταξύ 7,5€/τμ έως 10€/τμ είναι ακίνητα κατασκευής 1970-1980 πλήρως ανακαινισμένα και από 10€/τα έως 12€/τμ είναι διαμερίσματα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα.

Γουδή: Τα ακίνητα άνω των 15 ετών, είναι κυρίως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από το 1975 έως το 1980. Ελάχιστα τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών.

Εξάρχεια : Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 5€/τμ έως 6,8€/τμ , είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1965-1978 μη ανακαινισμένα πλήρως (κουζίνα ή/και μπάνιο), με ζητούμενη τιμή μίσθωσης μεταξύ 7,6€/τμ έως 9,4€/τμ είναι ακίνητα κατασκευής 1970-1985 πλήρως ανακαινισμένα και μερικά μερικώς εξοπλισμένα.

Νεάπολη: Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 6€/τμ έως 6,7€/τμ , είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1965-1978 μη ανακαινισμένα. Τα μερικώς ανακαινισμένα (κουζίνα ή/και μπάνιο) ή/και πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 7,85€/τμ έως 10€/τμ.

Κολωνάκι: Σχεδόν μηδενικά τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών, στα επιπλωμένα το ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα ανά τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται από 27€ έως 33€. Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 7€/τμ έως 8,4€/τμ , είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1960-1975 μη ανακαινισμένα. Η ζητούμενη τιμή μίσθωσης για τα μερικώς ανακαινισμένα (κουζίνα ή/και μπάνιο) διαμερίσματα κατασκευής από το 1960 έως 1979 κυμαίνεται από 9,5€/τμ έως 13€/τμ και για τα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 15,5€/τμ έως 19€/τμ.

Κεραμεικός: Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 6,5€/τμ έως 8€/τμ είναι ανακαινισμένα πλήρως, τα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 9€/τμ έως 12€/τμ. Μηδενικά τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών.

Κολωνός : Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 6€/τμ έως 7€/τμ είναι ανακαινισμένα πλήρως, με έτος κατασκευής από 1965 έως 1975. Η διαθεσιμότητα στα ακίνητα έως 15 ετών είναι σχεδόν μηδενική.

Κουκάκι – Μακρυγιάννη: Τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών, διατίθενται κυρίως επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης να κυμαίνονται από 11€/τμ έως 22€/τμ. Τα μη επιπλωμένα διαμερίσματα έως 15 ετών είναι ελάχιστα και η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 7,5€/τμ έως 9€/τμ . Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 6/τμ έως 8€/τμ , είναι κυρίως ακίνητα μερικώς ανακαινισμένα (κουζίνα ή/και μπάνιο ) με έτος κατασκευής από 1950 έως 1975. Η ζητούμενη τιμή μίσθωσης για τα πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα κατασκευής 1962 έως 1975 κυμαίνεται από 8€/τμ έως 10€/τμ και για τα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 10€/τμ έως 14€/τμ.

Κυψέλη: Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 4/τμ έως 5€/τμ, είναι κυρίως ακίνητα μερικώς ανακαινισμένα (κουζίνα ή/και μπάνιο ) με έτος κατασκευής από 1955 έως 1978. Η ζητούμενη τιμή μίσθωσης για τα πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα κατασκευής 1965 έως 1980 κυμαίνεται από 5,5€/τμ έως 6,7€/τμ και για τα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 7,9€/τμ έως 9€/τμ. Σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα για ακίνητα έως 15 ετών.

Λυκαβηττός: Μηδενική διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών. Τα ακίνητα άνω των 15 ετών κατασκευής από το 1973 έως 1989 πλήρως ανακαινισμένα, η μηνιαία ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 8€/τμ έως 10€/τμ. Το μηνιαίο κόστος μίσθωσης διαμερισμάτων πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, κυμαίνονται από 11€/τμ έως 14€/τμ.

Νέος Κόσμος: Μεγάλη διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Στα μη ανακαινισμένα ακίνητα , η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 4€/τμ έως 5€/τμ, στα μερικώς ανακαινισμένα (μπάνιο ή/και κουζίνα) ακίνητα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 6€/τμ έως 7€/τμ. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως, διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό. Η ζητούμενη τιμή για τα επιπλωμένα κυμαίνεται από 8€/τμ έως 11€/τμ. Μικρή διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών.

 Πετράλωνα: Σχεδόν μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Η διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών είναι ικανοποιητική. Σχεδόν όλα τα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι πλήρως ανακαινισμένα ακίνητα κατασκευής από 1970-1985. Τα ακίνητα που διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη μηνιαία τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 8€/τμ έως 11€/τμ.

Παγκράτι: Σχεδόν μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Μεγάλη διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Στα μερικώς ανακαινισμένα (μπάνιο ή/και κουζίνα) ακίνητα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 6€/τμ έως 6,5€/τμ. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα από 7€/τμ έως 8,5€/τμ . Τα επιπλωμένα διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα κυμαίνεται από 8,5€/τμ έως 11€/τμ.

Πατήσια: Σχεδόν μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Ικανοποιητική διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Στα μερικώς ανακαινισμένα (μπάνιο ή/και κουζίνα) ακίνητα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 5€/τμ έως 6€/τμ. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα από 6,5€/τμ έως 8€/τμ . Τα επιπλωμένα διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα κυμαίνεται από 8,5€/τμ έως 9€/τμ.

Πλάκα: Σχεδόν μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων έως 15 ετών, είναι πλήρως ανακαινισμένα και διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό .Η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα κυμαίνεται από 11€/τμ έως 16€/τμ.

Πλατεία Αμερικής: Μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Μεγάλη η διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα από 5€/τμ έως 6€/τμ . Τα επιπλωμένα διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα αγγίζει τα 7€/τμ.

Πλατεία Αττικής: Μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Μεγάλη η διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα από 5€/τμ έως 6€/τμ με έτος κατασκευής από το 1968 έως 1975 . Τα επιπλωμένα διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα αγγίζει τα 7€/τμ.

 

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ  Τ. Μ. ΣΕ €        
2018

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2018

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

2019

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2019

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

2020

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

2020

 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΑ & ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ        
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 4-5 Από 5 4-5 6 4-5
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 4 Από 4 4 5 4-5,7
ΑΙΓΑΛΕΩ 4-6 4-6 6 5-8* 6-8
ΙΛΙΟΝ 4-6 6-8 4-6 5-8 4-6
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 4 4-6 5-7*  
Ν.ΙΩΝΙΑ 4-5 6 4-6 6-6,8* 7
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 3-6 5-6 4-6 5-7* 6-8
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 5 6 4-6 6 5-7*  
ΧΑΙΔΑΡΙ 5 7 5-6 6-9*  

 

Πηγή : Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, **στην ανώτερη τιμή διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό – ανακαινισμένα.  *Πλήρως ανακαινισμένο

Άγιοι Ανάργυροι: Μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών είναι κυρίως ανακαινισμένα πλήρως με έτος κατασκευής από 1968 έως 1980.

Άνω Λιόσια: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 4€/τμ είναι διαμερίσματα ανακαινισμένα. Με ζητούμενη τιμή μηνιαίας μίσθωσης 5€/τμ, αφορά διαμερίσματα με έτος κατασκευής 2000-2005.  Μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών.

Αιγάλεω: Ελάχιστα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών. Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών είναι κυρίως ανακαινισμένα πλήρως με έτος κατασκευής από 1970 έως 1986. Γενικότερα η διαθεσιμότητα ακινήτων είναι πολύ μικρή.

Ίλιον: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που διατίθενται προς μίσθωση, είναι κυρίως διαμερίσματα κατασκευής από το 1995 έως το 2000.  Σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών.

Νέα Φιλαδέλφεια: Μηδενικά διαμερίσματα έως 15 ετών. Τα διαμερίσματα που διατίθενται προς μίσθωση άνω των 15 των είναι κυρίως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από το 1980 έως το 1997.

Νέα Ιωνία: Ικανοποιητικός αριθμός διαθέσιμων ακινήτων άνω των 15 ετών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων άνω των 15 ετών, είτε είναι πλήρως ανακαινισμένα κατασκευής 1980, είτε νεότερα ακίνητα κατασκευής 1995-2000. Ελάχιστα τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών.

Περιστέρι:  Ικανοποιητικός αριθμός διαθέσιμων ακινήτων άνω των 15 ετών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων άνω των 15 ετών, είτε είναι πλήρως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής 1972-1990, είτε νεότερα ακίνητα κατασκευής 1995-2000. Περιορισμός στη διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών.

Πετρούπολη: Σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών. Ικανοποιητική διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα είναι κυρίως ανακαινισμένα πλήρως κατασκευής 1980 ή/και νεότερα ακίνητα κατασκευής 1997-2000.

Χαϊδάρι: Τα διαθέσιμα διαμερίσματα άνω των 15 ετών, είτε είναι διαμερίσματα ανακαινισμένα πλήρως έτους κατασκευής 1975-1985, είτε νεότερης κατασκευής 1995-1997 όπου το κόστος μίσθωσης αγγίζει τα 8€/τμ έως 9€/τμ. Μηδενική η διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών

 

 

 

             ΠΑΤΡΑ

 

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ

ΑΝΑ  Τ. Μ. ΣΕ €/MHNA

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

 

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ

Τ. Μ. ΣΕ €/MHNA

ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΑΤΣΙΚΑ 5,3-5,5
ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ 3,6-5 6
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 3,2-5,3 5,9
ΑΝΩ ΠΟΛΗ 6,5
ΑΓΥΙΑ – ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ 3,1-5,2 6,5
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 2,55-4
ΕΓΛΥΚΑΔΑ 2,6-3,8
ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ 3-4
ΖΑΒΛΑΝΙ 3,1-3,6
ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ 3
ΑΡΟΗ 3,4-4,5
ΠΑΤΡΑ ΚΕΝΤΡΟ 3,5-5,5
ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ 4,4-4,9

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο EReal Estates . Διαμερίσματα από 90τμ έως 110τμ άνω του 1ου ορόφου. Οι τιμές διαμορφώνονται βάση των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων.  

Μποζαΐτικα: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 3,6€/τμ είναι διαμερίσματα μη ανακαινισμένα και στα 4,2€/τμ τα μερικώς ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από 1980 έως 1985. Στα 5€/τμ κυμαίνονται οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κατοικιών με έτος κατασκευής από το 2000 έως το 2004. Ενώ από 5,3€/τμ έως 5,5€/τμ, κυμαίνονται οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για διαμερίσματα έως 15 ετών.

Αγία Σοφία: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,2€/τμ έως 3,6€/τμ είναι κυρίως διαμερίσματα μερικώς ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από 1980 έως 1985.  Με ζητούμενη τιμή μίσθωσης από 3,6€/τμ έως 3,8€/τμ, είναι διαμερίσματα πλήρως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από 1970 έως 1990 και από 4,3€/τμ έως 5,3€/τμ είναι διαμερίσματα πλήρως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής μετά το 1995. Ενώ στα 5,9€/τμ κυμαίνονται οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για διαμερίσματα έως 15 ετών.

Αγυιά – Έξω Αγυιά : Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,1€/τμ έως 4,4€/τμ είναι κυρίως διαμερίσματα μερικώς ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από 1980 έως 1985.  Με ζητούμενη τιμή μίσθωσης από 5€/τμ έως 5,2€/τμ, είναι διαμερίσματα νεότερα ή/και πλήρως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από 1990 έως 2000. Ενώ στα 6,5€/τμ, κυμαίνονται οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για διαμερίσματα έως 15 ετών.

Ανθούπολη: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 2,55€/τμ είναι κυρίως μη ανακαινισμένα με έτος κατασκευής το 1980. Με ζητούμενη τιμή μίσθωσης από 3,8€/τμ έως 4,1€/τμ, είναι κυρίως διαμερίσματα μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από το 1984 έως το 1995.

Εγλυκάδα: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 2,6€/τμ έως 3,1€/τμ είναι μη ανακαινισμένα με έτος κατασκευής 1975-1983. Με ζητούμενη τιμή μίσθωσης 3,8€/τμ είναι διαμερίσματα μερικώς ανακαινισμένα με έτος κατασκευής 1981.

Ψηλά Αλώνια: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 3€/τμ , είναι μη ανακαινισμένα με έτος κατασκευής 1975. Με ζητούμενη τιμή μίσθωσης από 3,4€/τμ έως 3,8€/τμ , είναι διαμερίσματα μερικώς ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από 1978 έως 1985 και με τιμή μίσθωσης 4€/τμ, είναι πλήρως ανακαινισμένα κατασκευής του 1985.

Ζαβλάνι: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,1€/τμ έως 3,6€/τμ είναι κυρίως διαμερίσματα μερικώς ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από 1975 έως 1980

Τριών Ναυάρχων : Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 3€/τμ είναι κυρίως διαμερίσματα μερικώς ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από 1975 έως 1985.

Αρόη: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,5€/τμ έως 4,2€/τμ είναι κυρίως διαμερίσματα μερικώς ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από το 1980 έως το 1985 και από 4,2€/τμ  έως 5,5€/τμ, διαμερίσματα ιδίου έτους κατασκευής πλήρως ανακαινισμένα.

Πελεκάνος: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 4,4€/τμ έως 4,9€/τμ, είναι κυρίως διαμερίσματα με έτος κατασκευής το 1990-1995 ή κατασκευής του 1980-1985 μερικώς ανακαινισμένα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΕΝΤΡΟ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ

Τ. Μ. ΣΕ €/MHNA

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4,2-5,1
ΑΝΩ ΠΟΛΗ 4,3-7,2
ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ 4,5
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 4,5-5,4
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 5-15,2**
ΚΑΜΑΡΑ 4,7-6,3
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 4,8-7,3**
ΤΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ 5
40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ 5
ΡΟΤΟΝΤΑ 5,4-5,9
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 5,8
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ 7,7
ΛΙΜΑΝΙ 8,4**

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο EReal Estates . Διαμερίσματα από 90τμ έως 110τμ άνω του 1ου ορόφου. Οι τιμές διαμορφώνονται βάση των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων.  ** Ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα – επιπλωμένα διαμερίσματα.

Γενικό Σχόλιο Θεσσαλονίκη – Κέντρο : Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων, είναι κατασκευής από το 1965-1970 έως το 1980. Στις «γνωστές» περιοχές του κέντρου όπως στην Αριστοτέλους, Λευκό Πύργο, Λιμάνι, Καμάρα, Διοικητήριο, Ροτόντα Τουρκικό Προξενείο, το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Στην περιοχή Λιμάνι, Διοικητήριο και Αριστοτέλους, διατίθενται διαμερίσματα ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα – επιπλωμένα.

Αγίου Δημητρίου: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 4,2€/τμ έως 4,6€/τμ , είναι μη ανακαινισμένα με έτος κατασκευής το 1975, ενώ το μερικώς ανακαινισμένα του ιδίου έτους κυμαίνονται από 4,8,4€/τμ έως 5,1€/τμ .

Άνω Πόλη: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 4,3€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής του 1975, ενώ τα νεότερα με έτος κατασκευής το 1999, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης αγγίζει τα 7,2 €/τμ.

Τριανδρία: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 4,5€/τμ είναι μη ανακαινισμένα κατασκευής του 1980.

Πανεπιστήμια: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 4,5€/τμ έως 5,4€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής από το 1963 έως το 1973.

Αριστοτέλους: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 5€/τμ έως 6,1€/τμ είναι μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένα κατασκευής από το 1960 έως το 1970. Τα ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα αγγίζουν τα 15,2€/τμ.

Καμάρα: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 4,7€/τμ έως 6,3€/τμ είναι μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένα κατασκευής την δεκαετία του 1970.

Διοικητήριο: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 4,8€/τμ είναι μη ανακαινισμένα κατασκευής 1964-1978. Τα ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα αγγίζουν τα 7,3€/τμ.

Τουρκικό Προξενείο: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 5€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής την δεκαετία του 1970.

40 Εκκλησίες : Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 5€/τμ είναι μη ανακαινισμένα κατασκευής την δεκαετία του 1970.

Ροτόντα: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 5,4€/τμ έως 5,9€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής 1965-1980.

Αγίας Σοφίας: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 5€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής την δεκαετία του 1970.

Λευκός Πύργος: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 7,7€/τμ είναι ολικώς ανακαινισμένα κατασκευής την δεκαετία του 1960.

Λιμάνι: Τα ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα αγγίζουν τα 8,4€/τμ κατασκευής του 1980.

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΤΙΚΑ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ

Τ. Μ. ΣΕ €/MHNA

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3-6**
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ 3,1-5
ΞΗΡΟΚΗΝΗ 3,6-4,4
ΕΥΟΣΜΟΣ 3,6-5
ΜΕΝΕΜΕΝΗ 4-4,2

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο EReal Estates . Διαμερίσματα από 90τμ έως 110τμ άνω του 1ου ορόφου. Οι τιμές διαμορφώνονται βάση των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων.  ** Ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα – επιπλωμένα διαμερίσματα.

Γενικό Σχόλιο Θεσσαλονίκη – Δυτικά: Σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών προς μίσθωση. Η περιοχή που διαθέτει νεότερα ηλικιακά διαμερίσματα είναι ο Εύοσμος, η Μενεμένη και το  Κορδελιό. Στις υπόλοιπες περιοχές τα διαμερίσματα που διατίθενται προς μίσθωση είναι κυρίως κατασκευής από 1970 έως το 1985.

Αμπελόκηποι:  Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3€/τμ έως 4€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής 1970-1985. Τα ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα αγγίζουν τα 6€/τμ.

Σταυρούπολη: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,1€/τμ έως 4€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής 1980-1992. Τα διαμερίσματα που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 4,5€/τμ έως 5€/τμ είναι ολικώς ανακαινισμένα κατασκευής την δεκαετία του 1980.

Ξηροκήνη: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 3,6€/τμ είναι ολικώς  ανακαινισμένα κατασκευής το 1980 και με ζητούμενη τιμή μίσθωσης στα 4,4€/τμ είναι κατασκευής του 1995.

Εύοσμος: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,6€/τμ έως 5€/τμ είναι κατασκευής 2000-2002.

Μενεμένη: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 4€/τμ έως 4,2€/τμ, είναι ακίνητα μη ανακαινισμένα κατασκευής 1990-2000.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ

Τ. Μ. ΣΕ €/MHNA

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ 3,5-6,3
25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 3,9-6
ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ 3,9-5,6
ΧΑΡΙΛΑΟΥ 3,9-6,5
ΦΑΛΗΡΟ 4-7,2**
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 5-9,4**

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο EReal Estates . Διαμερίσματα από 90τμ έως 110τμ άνω του 1ου ορόφου. Οι τιμές διαμορφώνονται βάση των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων.  ** Ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα – επιπλωμένα διαμερίσματα.

 

Κάτω Τούμπα: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,5€/τμ έως 4,6€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής 1978-1987. Στα 6,3€/τμ κυμαίνονται οι τιμές για διαμερίσματα που έχουν κατασκευαστεί από το 1998 έως το 2004.

25ης Μαρτίου: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,9€/τμ έως 4,5€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής 1971-1980. Τα ολικώς ανακαινισμένα καθώς και τα διαμερίσματα κατασκευής μετά το 2000 αγγίζουν τα 6€/τμ .

Νέα Παραλία: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,9€/τμ έως 4,5€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής 1967-1980.Στα ολικώς ανακαινισμένα διαμερίσματα κατασκευής 1975-1985, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται 4,8€/τμ έως 5,6€/τμ.

Χαριλάου: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 3,9€/τμ έως 4,6€/τμ είναι μερικώς ή μη ανακαινισμένα κατασκευής 1970-1980.Στα ολικώς ανακαινισμένα διαμερίσματα κατασκευής 1970-1980 και τα νεότερα ηλικιακά ακίνητα κατασκευής 1990-1995, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται 4,8€/τμ έως 6,5€/τμ.

Φάληρο: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 4€/τμ έως 5.2€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής 1970-1983. Τα ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα αγγίζουν τα 7,2€/τμ.

Καλαμαριά: Τα διαμερίσματα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται στα 5€/τμ είναι μερικώς ανακαινισμένα κατασκευής 1970-1980. Στα ολικώς ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 7,3€/τμ έως 9,4€/τμ

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ

Τ. Μ. ΣΕ €/MHNA

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ

 Τ. Μ. ΣΕ €/MHNA

ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3,6-5,5 6,3-6,8
ΤΡΙΠΟΛΗ 3-4,5 4,6-6,4
ΣΠΑΡΤΗ 2,8-3,9 Από 4
ΝΑΥΠΛΙΟ 4,2-7 5,3-7
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 4,2-6
ΛΟΥΤΡΑΚΙ 3,6-5,7 4,3-6,4
ΛΑΡΙΣΑ 3,75-5,3 5,45-6,8*
ΒΟΛΟΣ 3,52-5,5 4,75-7
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3,6-5,8 4,3-6,6
ΧΑΝΙΑ 4,1-6,7 5,45-7,6
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 4,54-6,8 5,12-7,5
ΣΕΡΡΕΣ 2,7-5 Από 3,6
ΚΑΒΑΛΑ 2-4 4-5,7
ΡΟΔΟΣ 4-6,6 6-9,3*
ΚΕΡΚΥΡΑ 4-7 5-9,2*

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates . Διαμερίσματα από 90τμ έως 110τμ άνω του 1ου ορόφου. Οι τιμές διαμορφώνονται βάση των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων. *Επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επίδομα Παιδιού: Ως 31 Μαρτίου πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ
Προηγούμενο άρθρο
Γέφυρα 2: Επιδότηση μέχρι 50.000 ευρώ για δόσεις δανείων – Ποια τα κριτήρια
Μενού