Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού – Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους στην εστίαση

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 171

Μάσκες παντού και σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειονότητα των Ειδικών είναι υπέρ του μέτρου καθώς θέλουν με κάθε τρόπο να «φρενάρουν» την έξαρση της πανδημίας και την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων που και σήμερα ήταν στα ύψη.

Εφόσον, λοιπόν, η Ολομέλεια της Επιτροπής δώσει το «πράσινο» φως για υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις το απόγευμα της Πέμπτης.

Πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με την επιτροπή των ειδικών, αναζητά το πώς θα περιοριστεί η εξάπλωση του 4ου κύματος της πανδημίας στην χώρα καθώς είναι δύσκολο πλέον να αποτραπεί.

Όλα δείχνουν ότι τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν άμεσα θα περιλαμβάνουν οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και μπαρ να λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις ωστόσο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει τα χειρότερα.

«Καμπανάκι» από τους επιστήμονες

Την ίδια ώρα, συνεχείς είναι οι τοποθετήσεις-προειδοποιήσεις ειδικών και επιστημόνων ότι πρέπει να παρθούν νέα μέτρα άμεσα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω εκτόξευσης των κρουσμάτων.

O καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στην εστίαση.

«Από εκεί και πέρα σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο» συνόψισε δίνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των υγειονομικών αλλά και την εστίαση.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει» είπε.

Όπως ανέφερε, ο πολλαπλασιασμός στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρούταν τις τελευταίες 3-4 μέρες εντούτοις χθες 6/7 πραγματικά υπήρξε, θα μπορούσε κανείς να πει, μια «έκρηξη».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, έκανε την δυσοίωνη εκτίμηση ότι «μπορεί να φτάσουμε τα 3.500 στα μέσα Αυγούστου» και πρόσθεσε: «Με βάση τα δικά μας δεδομένα, θα έλεγα ότι είμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας από την προηγούμενη Δευτέρα, στις 28 Ιουνίου. Απλώς τώρα το βλέπουμε πολύ πιο έντονα».

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κοροναϊός: Το ΦΕΚ με όσα ισχύουν σε εστίαση και χώρους διασκέδασης – Μόνο καθήμενοι και αυστηρά πρόστιμα
Προηγούμενο άρθρο
Μόσιαλος: Τα εμβόλια προστατεύουν επαρκώς από τη μετάλλαξη Δ -Τι δείχνουν τα στοιχεία από το Ισραήλ
Μενού