Κορονοϊός: Σύγκρουση Λινού – Βασιλακόπουλου on air για μετάλλαξη Δέλτα και εμβόλια

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 190

 

 

Η μετάλλαξη Δέλτα και ο εμβολιασμός ενάντια στον κορονοϊό ήταν η αφορμή για να διαφωνήσουν η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, οι οποίοι μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. 

«Η μετάλλαξη μας έπληξε γιατί το 60% ήταν ανεμβολίαστο»

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Λινού επεσήμανε πως η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα και στο γεγονός ότι καθυστερήσαμε να κατανοήσουμε ότι έρχεται νέο κύμα παρά το γεγονός ότι δύο μέρες μετά τη χαλάρωση των μέτρων είδαμε τα πρώτα κρούσματα. Η κ. Λινού υποστήριξε, επίσης, ότι στην πραγματικότητα ήταν σαν να μην ήμασταν εμβολιασμένοι, ακριβώς λόγω της μεταδοτικότητας και του γεγονότος ότι το 60% του πληθυσμού ήταν ανεμβολίαστο όταν εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει επικρατήσει στην Ελλάδα»

Ο κ. Βασιλακόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει ακόμα επικρατήσει στην Ελλάδα, ενώ την εγκάλεσε για τη φράση της «ήταν σαν να μην ήμασταν εμβολιασμένοι».

Τι είπαν για την εστίαση

Και οι δύο πάντως, συμφώνησαν ότι το μέτρο του διαχωρισμού των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας είναι λάθος, καθώς αντίστοιχο παράδειγμα είδαμε με το κάπνισμα στα μαγαζιά.

«Δεν συμφωνώ με τον διαχωρισμό των καταστημάτων. Το ίδιο έγινε και με τσιγάρο. Οι καταστηματάρχες μέσα στον πανικό να διατηρήσουν την επιχείρηση τους, είχαν ταμπελάκια κι ανάλογα με τη στιγμή τα μετέφεραν από τα τραπέζια. Το κάπνισμα πλήττει την ανθρωπότητα 40-50 χρόνια.

Συμμετείχα και σε καμπάνιες στην Ελλάδα. Βλέπαμε ότι αν δεν είναι κάτι καθολικό που να επηρεάζει όλους, δεν μπορείς να μεταφέρεις την ευθύνη στον επιχειρηματία. Πιο εφαρμόσιμο μόνο οι εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους. Δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν οι κλειστοί χώροι. Στους κλειστούς χώρους θα λειτουργήσουν τα κλιματιστικά, τα οποία υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι επιτείνουν τη μετάδοση του ιού», δήλωσε η κυρία Λινού.

«Συμφωνώ απόλυτα με το παράδειγμα με το κάπνισμα. Αυτή η κυβέρνηση επέβαλλε την καθολική απαγόρευση καπνίσματος, αλλά σε ένα ποσοστό δεν τηρείται. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε σε καθολική απαγόρευση μεικτών μαγαζιών σε κλειστούς χώρους. Να γίνει από τώρα για να το εμπεδώσουμε» επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι εσωτερικοί χώροι, με εξαίρεση ίσως τα μπουζούκια, για τα οποία ακούστηκαν απίστευτες αστειότητες από καλλιτέχνες υγιεινολόγους και γιατρούς στην τηλεόραση, είναι τα μαγαζιά που θέλουν να διασκεδάσουν. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε έτσι», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Μενού