Μηδενικά ενοίκια: Οι επιχειρήσεις που δεν θα πληρώσουν τον Ιούλιο – Όλοι οι ΚΑΔ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 225

Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου και για το μήνα Ιούλιο επιχειρήσεις των κλάδων του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς και δραστηριότητες για τις οποίες έχει ανασταλεί η λειτουργία με κρατική εντολή, όπως εκθεσιακοί χώροι και συνεδριακά κέντρα.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλο προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις  για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Ιούλιο 2021.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Σημειώνεται ότι και τον Ιούλιο  μείωση κατά 40% του ενοικίου δικαιούνται οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για την κύρια κατοικία τους ή για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Η απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών:

  1. Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης η οποία εδρεύει ή έχει υποκατάστημα στην Ελληνική Επικράτεια και για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19 ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και ανήκει σε συγκεκριμένους κλάδους επιχειρήσεων, ήτοι επιχείρησης η οποία την 4η Ιανουαρίου 2021 έχει ενεργό, κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) ή έχει ενεργό ΚΑΔ δευ-τερεύουσας δραστηριότητας την 4η Ιανουαρίου 2021 στον οποίο αντιστοιχούν τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα με βάση την αρχική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019, έναν από τους ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στον ΠΙΝΑΚΑ του Παραρτήματος, το οποίο αποτελεί και αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Ιούλιο 2021, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παρ. 1 του δεύτερου άρθρου της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), όπως ισχύει.

Για την εφαρμογή της παρούσας, ως υποκατάστημα ορίζεται οποιαδήποτε εκτός της έδρας της επιχείρησης επαγγελματική εγκατάσταση, στην οποία πραγματοποιείται παραγωγική ή συναλλακτική δραστηριότητα [κωδικός εγκατάστασης υποσυστήματος Μητρώου TAXIS (10) – υποκατάστημα].

  1. Για την εφαρμογή των οριζομένων στην προηγούμενη παράγραφο, οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) λαμβάνονται, όπως αυτοί έχουν τροποποιηθεί στο Φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ μέχρι και την 9η Φεβρουαρίου 2021.
  2. Ειδικά για επιχειρήσεις που δεν ήταν ενεργές την 4η Ιανουαρίου 2021, για την εφαρμογή των οριζόμενων στην παράγραφο 1 της παρούσας, λαμβάνεται υπόψη ο κύριος ΚΑΔ κατά την ημερομηνία έναρξής τους από την 4η Ιανουαρίου 2021 και έως και τη δημοσίευση της παρούσας. Σε περίπτωση που η επιχείρηση δήλωσε ημερομηνία έναρξης υποκαταστήματος μετά την 4η Ιανουαρίου 2021, λαμβάνεται υπόψη ο ενεργός κύριος ΚΑΔ υποκαταστήματος κατά την έναρξη του υποκαταστήματος από την 4η Ιανουαρίου 2021 και έως και τη δημοσίευση της παρούσας.

Πηγή: in.gr

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δραματική έκκληση Μητσοτάκη σε εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε!
Προηγούμενο άρθρο
Περισσότεροι από 130 χιλιάδες νέοι έχουν ενεργοποιήσει το «Freedom Pass»
Μενού