Κικίλιας: Μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να εμβολιάζουν – Τα ποσά

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 289

Νέα κίνητρα ώστε οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί να πειστούν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε μέσω Facebook πως «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Από 3 ευρώ ανεβαίνει στα 20 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους. Από 20 ευρώ ανεβαίνει στα 50 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό κατάκοιτων συμπολιτών μας στα σπίτια τους».

Επιπρόσθετα, μιλώντας στο Open, υπογράμμισε ότι «η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα. (…) Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, το ΕΣΥ πιέστηκε αλλά απέδειξε ότι αντέχει και θα αντέξει.

Πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς με στόχο να κλείσουν περισσότερα ραντεβού εμβολιασμού σε πολίτες κρίσιμων ηλικιακών ομάδων, προανήγγειλε την Πέμπτη από το νοσοκομείο Χαλκίδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Πηγή: skai.gr

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα «άγνωστα» επιδόματα & οι παροχές του ΟΠΕΚΑ -Ποιοι τα τα δικαιούνται (λίστα)
Προηγούμενο άρθρο
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) σε Κέντρα ή/και δομές Φιλοξενίας Προσφύγων
Μενού