Σ. Πέτσας: «Ένταξη έργων ύψους 153 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”»

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 214

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξήντα πέντε (65) έργα συνολικού ύψους 152.784.927,13 ευρώ.

Στα νέα έργα που χρηματοδοτούνται, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Έργα ύδρευσης, όπως αυτό του Ωρωπού (προϋπολογισμού 11,7 εκατ. ευρώ) και της ΔΕΥΑ Ξάνθης (ύψους 9,8 εκατ. ευρώ) που αφορούν μεταξύ άλλων στον έλεγχο των διαρροών και της κατανάλωσης στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης με την καταμέτρηση δεδομένων και την προμήθεια συστημάτων τηλεμετρίας.
  • Έργα για την «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων», όπως αυτό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ).
  • Έργα αγροτικής οδοποιίας, δράσεων ηλεκτροκίνησης, καθώς και έργα στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» όπως αυτό του Δήμου Ναυπλιέων για την ψηφιακή ξενάγηση και τα ψηφιακά εκθέματα στο Ναύπλιο του 19ου αιώνα.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Οι εργασίες και οι αξιολογήσεις για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την Αυτοδιοίκηση συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της περιφερειακής ανάπτυξης σε ολόκληρη τη χώρα».

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ά. Συρίγος: Δια ζώσης η λειτουργία των πανεπιστημίων από Οκτώβριο – Τι είπε για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Προηγούμενο άρθρο
Αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022
Μενού