Ανεμβολίαστοι: Μείωση μισθού από 160€ το μήνα σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα 

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 204

Μειώσεις μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για όσους εξακολουθήσουν να αποφεύγουν τον εμβολιασμό προβλέπονται, επί της ουσίας, στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Τα νέα μέτρα θα σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους πολίτες, καθώς όπως έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown δεν υφίσταται.

Το ποσό των 160 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση προκύπτει από το ότι τα self test θα σταματήσουν να χορηγούνται δωρεάν στους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα.

Οι εργαζόμενοι επομένως θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίως τα απαραίτητα τεστ αυτοδιάγνωσης για την Covid-19 με δική τους επιβάρυνσή.

Τα τεστ  αυτά θα πρέπει να είναι είτε μοριακά είτε rapid και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα.

Αν μάλιστα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, επειδή τα rapid δεν θεωρούνται τόσο και ακριβή, υπάρξει πρόβλεψη που θα υποχρεώνει σε ένα ή δύο μοριακά τεστ το μήνα τους ανεμβολίαστους τότε το ποσό των 160 ευρώ θα αυξηθεί και άλλο.

Μια απλή έρευνα αγοράς και οι αριθμοί δείχνουν τι  θα συμβεί στην τσέπη όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Θα κληθούν να πληρώσουν και μάλιστα με υπολογίσιμο ποσό το κόστος της άρνησής τους να εμβολιαστούν.

Ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης έναντι των ανεμβολίαστων, άρα και της έντασης των μέτρων που θα ληφθούν είναι οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οκ. Οικονόμου τόνισε ότι η στάση των ανεμβολίαστων είναι πλέον μη αποδεκτή, ότι επί της ουσίας αρνούνται να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμησης της πανδημίας και συνεπώς θα κληθούν να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ξεκινά η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis
Προηγούμενο άρθρο
Προκήρυξη για προσλήψεις «εξπρές» στο Λιμενικό -Κάτω των 30 ετών, με πτυχίο & χωρίς τατουάζ (θέσεις & προσόντα)
Μενού