Επίδομα ανεργίας: Έρχονται ριζικές αλλαγές από το 2022

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 379

Θεμελιώδεις αλλαγές σχεδιάζουν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ στο επίδομα ανεργίας, προκειμένου να μην είναι σταθερό και συνδεμένο με τον κατώτατο μισθό, αλλά με τις προηγούμενες αμοιβές του ανέργου.

Ειδικότερα, προτείνεται το ύψος του επιδόματος να οριστεί στο 55% του μέσου μηνιαίου μισθού του ανέργου τα προηγούμενα τρία έτη, με ανώτατο όριο επιδόματος τα 1.200 ευρώ για έξι μήνες, αντί για δώδεκα μήνες που είναι τώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο άνεργος να αναζητά ενεργά εργασία ή να συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης.

Αν ωστόσο, ο άνεργος μετά τους έξι μήνες παρά τις ενεργές προσπάθειες δεν έχει βρει δουλειά, θα παίρνει για επιπλέον έξι μήνες το επίδομα ανεργίας των 407 ευρώ που ισχύει σήμερα. Η πρόταση που περιλαμβάνεται στην έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη χαρακτηρίζεται ενδιαφέρουσα από τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας, καθώς δίνει έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση και κινητοποιεί άμεσα τον άνεργο ώστε να μην περάσει στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του χρόνου προκειμένου από τις αρχές του 2022 το νέο επίδομα να εφαρμοστεί σε πρώτη φάση σε ανέργους με ειδικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: newmoney.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΑΔΕ – Πότε θα διαγράφει χρέη η Εφορία
Προηγούμενο άρθρο
ΔΕΘ: Έρχεται πακέτο με φοροελαφρύνσεις – Οι 3 μειώσεις φόρων που «κλείδωσαν» για το 2022
Μενού