Νέες απλοποιημένες ψηφιακές φόρμες φορολογικής χρήσης από την ΑΑΔΕ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 250

Την απλοποίηση και διευκόλυνση ψηφιακής υποβολής των εντύπων της συνεχίζει η ΑΑΔΕ με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, όπως ανακοινώθηκε.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργήσει  τέσσερις ψηφιακές φόρμες, σε μορφή επεξεργάσιμου pdf.
Οι φόρμες αυτές μπορούν να αποθηκευθούν και να συμπληρωθούν απευθείας στον υπολογιστή του χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να εκτυπωθούν και να συμπληρωθούν χειρόγραφα. Επίσης, όταν επισυνάπτονται στην ψηφιακή πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» του myAADE, στην οποία έχουν ήδη ενταχθεί οι 70 από τις 103 ΔΟΥ της χώρας, μπορούν να υποβληθούν χωρίς χειρόγραφη υπογραφή, δεδομένου ότι ο αιτών ταυτοποιείται κατά την είσοδο στην πλατφόρμα μέσω των κωδικών taxisnet.
Πρόκειται για:
1. Την «Αίτηση για χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής», γνωστή και ως Α100.
Αντικαθιστά το έντυπο Α9 taxis και χρησιμοποιείται, εφόσον δεν είναι εφικτή η έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας με αυτοματοποιημένο τρόπο.
2. Την «Αίτηση απόδοσης τελών χαρτοσήμου, Α200, η οποία αποτελεί νέα ενοποιημένη φόρμα για την απόδοση των τελών χαρτοσήμου.
3. Τη «Δήλωση απόδοσης ΑΦΜ και μεταβολής ατομικών στοιχείων», Δ210.
Απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, και αντικαθιστά το Μ1, ενσωματώνοντας και το Μ7, για τις περιπτώσεις, που απαιτείται η συμπλήρωσή του.
4. Τη «Δήλωση έναρξης, μεταβολής, διακοπής εργασιών επιχείρησης», Δ211.
Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ενοποιεί σε ενότητες τις πληροφορίες των Μ2 έως και Μ11, δίνοντας τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να συμπληρώνουν την ενότητα, της οποίας τα στοιχεία μεταβάλλονται.
Μέχρι το τέλος του έτους, σχεδιάζεται να επικαιροποιηθούν και να μετατραπούν σε επεξεργάσιμη μορφή pdf περίπου 40 επιπλέον ψηφιακές φόρμες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Freedom Pass: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις-Ποιοι το δικαιούνται
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ-8Κ/2020: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
Μενού