Δημόσιο: Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς για έξι ειδικά μισθολόγια

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 330

Έξι ειδικά μισθολόγια αναμένεται να συμπαρασύρει η εφαρμογή του ειδικού μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους ΟΤΑ, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2024.

Πρόκειται για τα έξι ειδικά Μισθολόγια του επιστημονικού προσωπικού, των δικαστικών, των ενστόλων και άλλων κατηγοριών τα οποία παραμένουν «παγωμένα» από το 2018.

Ήδη έχει προχωρήσει η αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των δημοσιογράφων που απασχολούνται στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, αλλά «κρατήθηκε πίσω» στο συρτάρι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί ενιαία σε όλον τον δημόσιο τομέα με βάση τις αντοχές της οικονομίας.

Εξαίρεση αποτέλεσε το ιατρικό προσωπικό, λόγω της μάχης των γιατρών με την πανδημία του κορωνοϊού, το οποίο εξασφάλισε νέο μισθολόγιο με αυξήσεις της τάξης του 10% στις βασικές αποδοχές, αλλά και των επιδομάτων νοσοκομειακής απασχόλησης και θέσης ευθύνης.

Έτσι, μέσα στο 2023 αναμένεται η αναπροσαρμογή των εξής ειδικών μισθολογίων:

— Των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Επίσης, αναμένεται η έκδοση απόφασης προς καταβολή ειδικής αποζημίωσης για νυχτερινή απασχόληση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

— Των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) των πανεπιστημίων (ΑΕΙ), τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΠ) των ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων(ΑΤΕΙ) κ.λπ.

— Των ερευνητών και των ειδικών λειτουργικών επιστημόνων που υπηρετούν σε εθνικά ερευνητικά κέντρα και ανεξάρτητα ερευνητικά ινστιτούτα, τα οποία υπάγονται στο φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών και του ΚΕΠΕ.

— Των υπαλλήλων του διπλωματικού κλάδου, του επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, των υπαλλήλων του κλάδου εμπειρογνωμόνων κ.λπ.

— Των αρχιερέων

— Των μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) και των λοιπών ορχηστρών.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού