Freestudies learn English

Μητσοτάκης: Προανήγγειλε έκτακτη παροχή σε ευάλωτους & συνταξιούχους

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Views: 189

Με το θέμα της έκτακτης φορολόγησης στα κέρδη των διυλιστηρίων που ορίστηκε στο 33% ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

«Βάση ενός ευρωπαϊκού κανονισμού η χώρα είχε τη δυνατότητα να επιβάλει μια έκτακτη φορολόγηση για το 22 στα κέρδη των διυλιστηρίων. Τώρα που έχουμε μια εικόνα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην απόφαση αυτή η οποία είναι δίκαιη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Είναι μια κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης και τα έσοδα δεν μπορούμε να τα προσδιορίσουμε ακόμα, αλλά θα κατευθυνθούν στη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας ειδικά των συνταξιούχων και ειδικά όσων δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς». Κοντά στα 300 εκατομμύρια υπολόγισε το ποσό.

Για ακρίβεια

«Πήραμε τη σημαντική απόφαση να μονιμοποιήσουμε το μειωμένο ΦΠΑ στα ταξί, γνωρίζουμε καλά ότι η κατάσταση των ΜΜΜ δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Το ίδιο και για τον καφέ που θα πάρει ο εργαζόμενος, για να πάει στη δουλειά του. Όσοι εισηγούνται μείωση ΦΠΑ πρέπει να μας πουν πότε θα τον αυξήσουν. Θέλω να περάσει η συζήτηση από την ακρίβεια στην αποκλιμάκωση των τιμών. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Η ακρίβεια υπονομεύει την ίδια την κοινωνική συνοχή».

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η αύξηση των μισθών έχει απορροφηθεί ως έναν βαθμό από την ακρίβεια. «Δίνουμε έμφαση στην αύξηση των ονομαστικών μισθών στη δεύτερη 4ετία. Οι επιχειρήσεις αναγκάζονται περισσότερο για να προσελκύσουν εργαζόμενους. Το μέρισμα την ανάπτυξης μοιράζεται στην κοινωνία», τόνισε.

aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
IRIS: Χωρίς το σύστημα πληρωμών οι μισοί επαγγελματίες
Προηγούμενο άρθρο
Στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας ΔΥΠΑ- Μάϊος 2024
Μενού