Freestudies learn English

Market Pass: Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 4K

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει η νέα πληρωμή τουMarket Passγια τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η πληρωμή αφορά τους πολίτες που  κατά την 5η Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους στις παρακάτω πληγείσες περιοχές: Α. της Περιφέρειας Θεσσαλίας Β. από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: βα) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

ββ) από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης:i) της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών,ii) της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου,

iii) των Δημοτικών Κοινοτήτων Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής,iv)) της Δημοτικής Κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας, καιv) της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών,

Γ. από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας:

γα) της Δημοτικής Κοινότητας Στειρίου της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας,

γβ) της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου του Δήμου Λεβαδέων,γγ) των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας Άννας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειαςτου Δήμου Λεβαδέων,

γδ) της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, και

γε) των Δημοτικών Κοινοτήτων Πύλης και Στεφάνης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων, του Δήμου Τανάγρας,

Δ. από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας:

δα) της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορέας της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας,

δβ) της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας,

δγ) του Δήμου Δομοκού,

δε) του Δήμου Λαμιέων,

δστ) του Δήμου Μακρακώμης, και

δζ) του Δήμου Στυλίδας.

Ε. από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας:

εα) του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας,

εβ) των Δημοτικών Ενοτήτων Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρέων του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού,

εγ) της Δημοτικής Κοινότητας Αλυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου.

Ωστόσο σημειώνεται πως η εμφάνιση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή στις άυλες κάρτες των δικαιούχων κυμαίνεται από μία έως τρεις εργάσιμες ημέρες.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε

Επίσης οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το εν λόγω voucher τα εξής:

1.Πώς θα γίνει η πληρωμή

Οι δικαιούχοι του Market Pass θα λάβουν αυτόματα και εφάπαξ το voucher τόσο στον δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό IBAN, όσο και στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Επίσης επισημαίνεται τα στάδια προς την πληρωμή είναι τρία:

Όταν γράφει το σύστημα:

“ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ” τότε αυτό σημαίνεται πως η πληρωμή αυτή θα αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προς πραγματοποίηση κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία εκτέλεσης.

“ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, τότε αυτό σημαίνει πως η πληρωμή έχει αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και η επεξεργασία της μπορεί να διαρκέσει έως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.

“ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ” τότε αυτό σημαίνει πως η πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

2.Το ποσό της ενίσχυσης

Το μηνιαίο ύψος των αγορών, επί του οποίου χορηγείται ενίσχυση 20%, ανέρχεται σε 220 ευρώ, για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο αγορών το ποσό των 1.000 ευρώ. Το ανωτέρω όριο αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Η οικονομική ενίσχυση του παρόντος πιστώνεται υπέρ του δικαιούχου από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), χωρίς νέα αίτηση από τους δικαιούχους. Η πίστωση διενεργείται με τον ίδιο τρόπο που έχει επιλέξει ο δικαιούχος κατά την αίτηση της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 46 του ν. 5045/2023.

Εάν ο δικαιούχος έχει επιλέξει την πίστωση του ποσού της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η ενίσχυση πιστώνεται σε αυτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, όπως αυτά εξειδικεύονται με την απόφαση της παρ. 15 του άρθρου 46 του ν. 5045/2023. Εάν ο δικαιούχος έχει επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, τα ποσά που καταβάλλονται ανέρχονται στο 80% επί του αρχικά προσδιοριζόμενου ποσού της ενίσχυσης, το οποίο υπολογίζεται σύμφωνα με την παρ. 4, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς περιορισμούς.

3.Η φορολόγηση της ενίσχυσης

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιοσδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

4.Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα των δικαιούχων της παρ. 1 παραμένει ενεργοποιημένη έως την 29η Φεβρουάριου 2024, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Εναπομείναν υπόλοιπο του χρηματικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης επιστρέφεται στο ελληνικό δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Δεν είναι δυνατή:

α) οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα,

ή β) η ανάληψή του.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΓΣΕΕ: Πώς να υπολογίσετε το δώρο των Χριστουγέννων
Προηγούμενο άρθρο
Πυροσβεστική: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 650 μόνιμες προσλήψεις (προκήρυξη)
Μενού