ONLINE Πιστοποιημένο Σεμινάριο: “Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία και τα Social Media” – Η καριέρα στο χώρο της Δημοσιογραφίας και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης Ξεκινάει από εδώ!

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Views: 8K

Το πρόγραμμα «Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία και τα Social Media» απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο χώρο της δημοσιογραφίας, είτε εργάζονται ήδη σε κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης είτε σκοπεύουν να εργαστούν μελλοντικά στο χώρο. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις που προσδιορίζουν την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, καθώς και τις διεργασίες εκείνες που περιλαμβάνει το έργο του δημοσιογράφου στα διάφορα Μ.Μ.Ε. (έντυπος Τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο). Επιπλέον αναπτύσσονται οι βασικές αρχές έρευνας, διασταύρωσης, τεκμηρίωσης, συγγραφής και δημοσίευσης περιεχομένου για όλα τα μέσα.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν όλα τα εφόδια, ώστε να είναι σε θέση κατανοούν, να εντοπίζουν και να διερευνούν θέματα της επικαιρότητας, να διακρίνουν τις αληθείς από τις ψευδείς ειδήσεις (fake news), που κυριαρχούν λόγω της επικράτειας των Social Media, να προσεγγίζουν τις πηγές και να μπορούν να εκμαιεύουν πληροφορίες, καθώς και να πραγματοποιούν διάφορα είδη ρεπορτάζ, υιοθετώντας ορθές πρακτικές χρήσης του δημοσιογραφικού λόγου.

Ανακοίνωση Γραμματείας Πιστοποιήσεων: Έναρξη Επόμενου Κλειστού Τμήματος 19/08/2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την Σειρά Εγγραφών

Συμπληρώστε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!

Ολοκληρώνοντας, λοιπόν, το πρόγραμμα ειδίκευσης οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση:

  • Να δημιουργούν τα δικά τους ρεπορτάζ, χρησιμοποιώντας τις αναγκαίες κάθε φορά πηγές
  • Να κάνουν συνεντεύξεις
  • Να προσεγγίζουν και να παρουσιάζουν θέματα της επικαιρότητας, αλλά και θέματα που απαιτούν πιο ειδική προσέγγιση
  • Να γράφουν το δικό τους άρθρο γνώμης
  • Να δημιουργούν το δικό τους δελτίο ειδήσεων για το ραδιόφωνο και για την τηλεόραση
  • Να χρησιμοποιούν ορθά στο πλαίσιο της τέλεσης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος τα Social Media.

Πιστοποίηση

Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος ακολουθεί η υποχρεωτική συμμετοχή στις τελικές εξετάσεις για την λήψη πιστοποιητικού Vellum Certificate in Basic Principles of Journalism and Social Media από τη Vellum Global Educational Services.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των Ελληνικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο τηλέφωνο: 2107101894

Ιστοσελίδα επιμορφωτικών προγραμμάτων: freestudies.gr

E-mail επικοινωνίας: elearn.elkedim@gmail.com

Για περισσότερα προγράμματα εξειδίκευσης κάνε κλικ ΕΔΩ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις παρεμβάσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος
Προηγούμενο άρθρο
Από αύριο οι αιτήσεις για τον Β’ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης 4.000 ανέργων 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες
Μενού