Σεμινάριο Εκπαιδευτών Ενηλίκων για απευθείας συμμετοχή στις Εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Views: 4K

Προετοιμαστείτε κατάλληλα και και λάβετε συμμετοχή απευθείας στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού), με το  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ», ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ που υλοποιείται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς . 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερομένους, που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ για την πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων, αλλά δε διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαιδευτική εμπειρία (150 ώρες) σε ενήλικες (βάσει του άρθρου 67 του Ν. 4386/2016). Οι απόφοιτοι του προγράμματος οδηγούνται απευθείας στη διαδικασία εξετάσεων πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ.

Το πρόγραμμα  διαπραγματεύεται  σε βάθος τα θέματα θεωρητικής αξιολόγησης του ΕΟΠΠΕΠ, σύμφωνα με την τράπεζα θεμάτων προηγούμενων αξιολογήσεων και πραγματοποιείται στοχευμένη ανάλυση στο πεδίο της μικροδιδασκαλίας, καλύπτοντας τις απαιτήσεις και για την πρακτική  αξιολόγηση του ΕΟΠΠΕΠ .

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4342/2015, (ΦΕΚ 143/Α’/9-11-2015) κανένας πλέον εκπαιδευτής ενηλίκων, ο οποίος δεν είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΕΠ, δεν θα μπορεί να διδάσκει σε προγράμματα συμπληρωματικής εκπαίδευσης, σε σεμινάρια, σε επιμορφώσεις που οργανώνονται από φορείς Δια Βίου Μάθησης (Πανεπιστήμια, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης), που χρηματοδοτούνται  (τα προγράμματα) από το νέο ΕΣΠΑ και τους Ευρωπαϊκούς Πόρους.

Η διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων, είναι σύμφωνη με το περιεχόμενο του εκάστοτε ισχύοντος πιστοποιημένου Επαγγελματικού Περιγράμματος Εκπαιδευτή Ενηλίκων και σε αντιστοιχία με το Πλαίσιο Προγράμματος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία πιστοποίησης μετά από υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών από τους υποψηφίους (portfolio ΕΟΠΠΕΠ), εφόσον κριθούν έτοιμοι και ικανοί περιλαμβάνει γραπτή εξεταστική δοκιμασία και παρουσίαση μικροδιδασκαλίας.

Παροχές Προγράμματος

Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Υλοποίηση  Σχεδιασμός και Παρουσίαση Μικροδιδασκαλιών.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120 ΩΡΕΣ

Ανακοίνωση Γραμματείας Πιστοποιήσεων: Έναρξη Επόμενου Κλειστού Τμήματος 10/05/2023

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των Ελληνικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο τηλέφωνο: 2107101894

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ και άμεσα εκπρόσωπός μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω στο τηλέφωνο 210 7101894.

Μενού