Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Υποχρεωτική η επίδειξη για εργαζόμενους σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα -Αλλιώς rapid test

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ
Views: 418

Υποχρεωτική παραμένει η επίδειξή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό ορίζει νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που αναφέρει ότι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι υποχρεωτική έως το τέλος του 2022.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που τέθηκε τη Δευτέρα (12/9) σε διαβούλευση οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα συνεχίζουν μέχρι και το τέλος του έτους να επιδεικνύουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλονται σε rapid test.

Αυτό ορίζεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

Ειδικότερα στο άρθρο 25 σημειώνεται:

Παράταση ισχύος επειγουσών ρυθμίσεων για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

1. Η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.12.2022.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του έτους, να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Άρα να είναι υποχρεωτικά πλήρως εμβολιασμένοι, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να κάνουν rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο

πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού